Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Při protestu políbila těžkooděnce: Teď ji viní ze sexuálního obtěžování!

Nina De Chiffre políbila policistu. Podle odborů ho sexuálně obtěžovala.
Nina De Chiffre políbila policistu. Podle odborů ho sexuálně obtěžovala.  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK, lm - 
16. prosince 2013
21:52

Tahle dívka se stala symbolem protestů v Itálii. Její nenásilné gesto teď ale zamíří před soud! Dvacetiletá studentka Nina de Chiffre, která během demonstrace políbila těžkooděnce, se totiž znelíbila policejním odborům, které na ni podaly žalobu. Prý policistu sexuálně obtěžovala!

Italské policejní odbory obvinily studentku ze sexuálního útoku, když během protestní demonstrace políbila příslušníka pořádkových jednotek. Odvolávají se přitom na fotografii, která oběhla internet a která začala být oslavována jako symbolický obrázek nenásilných protestů.

Podle britského deníku The Telegraph policejní odbory záležitost vidí jinak. Podle jejich šéfa Franca Maccariho nejde jen o výraz sexuálního násilí, ale také o urážku veřejného činitele. Maccari podotkl, že by "vypukla třetí světová válka", kdyby to byl policista, kdo by dívku políbil nebo jí dokonce sáhnul na hýždě.

Proti symbolice vyvozené z fotky se ohradila přitom i 20letá studentka Nina De Chiffre, která na demonstraci proti výstavbě nové železniční rychlodráhy na severu Itálie hledí policistovy helmy políbila a pak se ještě dotkla prsty jeho rtů. V rozhovoru pro italský deník La Repubblica řekla, že jejím cílem bylo naopak policisty, jimž bylo nařízeno stát v poklidu, vyprovokovat.

"Viděla jsem toho mladíka v uniformě a cítila jsem lítost a odpor," podotkla. Omlouvala zároveň svůj poměrně tvrdý projev na svém mikroblogovém profilu, na kterém napsala: "Žádné poselství míru. Pověsila bych všechna ta hnusná prasata vzhůru nohama." Později vysvětlila, že byla rozhořčena brutalitou, s jakou policisté v předchozích dnech zbili jednoho demonstranta.

Zobrazit celou diskusi