Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Zeman vyškolil Korantenga: Ve sklípku byste minerálku asi nepil!

Prezident Zeman Korantenga nešetřil. Nemělo by to být spíše naopak?
Prezident Zeman Korantenga nešetřil. Nemělo by to být spíše naopak?  (Autor: Repro TV Nova)
Autor: lvi - 
16. prosince 2013
09:59

Prezident Miloš Zeman včera v rozhovoru pro televizi Nova předvedl doslova „one man show“. Na otázky moderátora Reye Korantenga většinou reagoval bonmoty, přičemž nezřídka otáčel dotazy právě proti Korantengovi. Tomu tak připravil perné chvíle.

Koranteng kladl v desetiminutovém rozhovoru dotazy převážně s aktuální politickou tématikou, začal ovšem otázkami na tělo. Kdo by čekal, že zdatného rétora Zemana vyvedla z míry otázka na jeho údajný alkoholismus, hodně by se mýlil.

„Pane Korantengu, v moravském sklípku byste asi také nepil minerálku, že? Myslím, že sklenka vína nemůže nikdy nikomu uškodit,“ odpověděl Zeman s úsměvem.

Pokud jde o omezení, která mu nařídili lékaři s ohledem na jeho zdraví, snížení spotřeby alkoholu mu prý problémy nedělá. Potíže má ale s omezováním kouření. Dodal, že dodržuje doporučení lékařů a snížil svou spotřebu cigaret na 20, chybějící nikotin ale kompenzuje doutníky a dýmkou. "Lékaři mi omezili cigarety na 20 denně a lékaři se naprosto nezmínili o doutnících a tabáku.“

Zeman: Vy jste se také musel mýlit…

Vyvést se Zeman nenechal ani dotazem, zda nebyla někdejší nominace Stanislava Grosse do jeho vládní garnitury chybou.

„Byla to chyba, samozřejmě. Vy jste chybu nikdy neudělal, pane Korantengu Jste půvabný mladý muž a předpokládám, že i v průběhu vašich krátkodobých i dlouhodobých vztahů jste se musel mýlit, což je statisticky velmi pravděpodobné,“ kontroval opět s úsměvem prezident, přičemž Koranteng v návalu emocí přistoupil na nerovnou bitvu, když suše odpověděl:

„Já jsem, pane prezidente, už několik let šťastně ženatý.“

Sobotku přirovnal k pudinku

Seriál Zemanových špilců gradoval ve chvíli, kdy na otázku, zda si myslí, že Bohuslav Sobotka bude dobrým premiérem odpověděl: "Pudink nejlépe ochutnáme tím, že ho sníme."

Zeman poté dodal, že je připraven předsedovi ČSSD a pravděpodobnému příštímu premiérovi Sobotkovi pomáhat v tom, aby vláda byla úspěšná.

...za neúspěch SPOZ mohu já

Prezident se rovněž vyjádřil k otázce volebního neúspěchu Strany práv občanů – zemanovců, jejíž je čestným předsedou. „Kdyby ten neúspěch byl způsoben jednotlivými lídry (SPOZ) v jednotlivých krajích, tak by byly výrazné rozdíly ve volebních výsledcích v těchto krajích. A protože tomu tak nebylo, tak ten neúspěch má společnou příčinu, společného jmenovatele, a já sám se domnívám, že touto příčinou jsem já sám," uvedl v pořadu Střepiny na televizi Nova.

zabibol ( 17. prosince 2013 08:30 )

Jenom si pamatuju, jak Zeman něco vykřikoval o impotentech v Tatrovce. Asi už tehdy věděl o čem mluví.

japos22 ( 16. prosince 2013 19:42 )

Zeman je vtipný, tyhle bonmoty byly dobrý Ti co ho ti kritizují by se v přímém přenosu nanejvýš potentovali

mortis69 ( 16. prosince 2013 17:42 )

Kdyby otevřel hubu u nás ve vesnický hospůdce,drhnul by hubou rohožku

mortis69 ( 16. prosince 2013 17:40 )

Jen si kecej do kožichu sajrajte

mortis69 ( 16. prosince 2013 16:04 )

Milda potřebuje chůvu,aby si neublížil cestou na haj.zlík

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa