Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Na střední škole v Denveru se střílelo: Student zranil dva spolužáky a zastřelil se

Autor: ČTK, geo - 
13. prosince 2013
22:22

Na střední škole na denverském předměstí Centennial v americkém státě Colorado dnes zaútočil student, který postřelil dva spolužáky a pak spáchal sebevraždu.

List cituje studenty, kteří utekli ze školy na denverském předměstí Centennial, že jeden student zranil dva spolužáky.  Podle místního šerifa se student, který zaútočil na střední škole v Denveru v americkém státě Colorado a zranil dva spolužáky, zastřelil.

Zraněný student je v kritickém stavu

Podle mluvčího místní nemocnice je jeden ze zraněných v kritickém stavu. Druhý student utrpěl jen drobná zranění. Po střelbě utekly stovky studentů ze školní budovy a čekaly na školní atletické dráze. Další studenti se skrývali v zamčených učebnách.

Střední škola Arapahoe leží asi 13 kilometrů východně od střední školy Columbine, kde dva studenti v roce 1999 zabili 12 spolužáků a učitele a pak se zastřelili.

evita5555 ( 14. prosince 2013 10:29 )

Tiež som sa vždy čudovala, ako je to možné, čo sa musí stať, aby sa normálny chlapec takto rozhodol, až pokiaľ mi to niekto nevysvetlil. Na amerických školách je kastovníctvo a šikana veľmi rozšírená a nikto to v zásade nechce riešiť. Takže, v triede, prípadne na škole si zoberie skupinka detí na mušku jedno dieťa a urobia mu zo života peklo. No a niekedy sa stane, že ten jedinec sa vzprieči a keďže má prístup k zbrani svojho otca, tak to využije a zopár šikanistov príde o život. A je tam na chvíľu pokoj. Niektoré tie deti sa len v tichosti zabijú.

dzelo ( 14. prosince 2013 08:56 )

Na Ameriku nic nového a tato společnost je nám nyní vzorem.Tak je když již neumí ani udělat pohádku aby se v nestřílelo a nevraždilo a potom se diví co se jim doma děje.Vskutku vzorná výchova mládeže přináší své plody.

Zobrazit celou diskusi