Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Sestřička Kamila se zamilovala do pacienta v kómatu: Když se probudil, také ji miloval!

Autor: shp - 
13. prosince 2013
19:23

Neuvěřitelný příběh lásky se odehrál na Slovensku. Róbert Bae Kahoku Stangl (30) náhle onemocněl rakovinou lymfatického systému. Když byl v kómatu, chytila ho sestřička Kamila (24) za ruku. V té chvíli se do svého pacienta zamilovala. Když se probral, lásku ji opětoval. Teď je spolu pár již 9 měsíců.

Díky Kamile je Róbert stále naživu. „Po páté chemoterapii jsem dostal silnou otravu, zápal plic a nějakou infekci. V akutním stavu mě v sanitce převáželi z Popradu do Košic na hematologii. Byl jsem tam tři dny a můj stav se zhoršil. Museli mě v bezvědomí a v kritickém stavu přemístit na ARO,“ popsal Robért seznámení se svou vysněnou láskou.

Když se probral, přišla Kamila na noční směnu do práce. „Nic si nepamatuji, ani to, že jsem se s ní seznámil a povídal. Všechno mi musela znovu převyprávět. Říkala, že když mě uváděli do umělého spánku, držela mě za ruku, a když jsem usnul, mrkal jsem na ní pravým okem. Já ale na ženy nikdy nemrkám, takže mi musela být velmi sympatická, i když jsem tehdy netušil, co se se mnou děje,“ říká Robo.

V umělém spánku byl 6 týdnů. „Pamatuji sedm snů a ve všech vystupovala jako moje ochránkyně. Stále jsem slyšel – Robčo, neboj se! Slíbila jsem ti to a dodržím to!“ říká Robért. Pacient na tom přitom byl již velmi špatně. „Během umělého spánku jsem prožil situaci, ve které jsem se rozhodoval, jestli zůstanu na tomto světě, nebo se vydám na ten druhý,“ vypráví Slovák.

Zachránila od smrti

„Plaval jsem tehdy v tunelu od bílého světla ke tmě. Plavali tam další lidé, kteří padali do tmy. Divil jsem se, proč to dělají. Když už jsem byl na okraji, uslyšel jsem hlas Kamily. Říkala: Robčo, pusťte ho, mamka ho přišla zachránit,“ říká muž. Po jejích slovech se skutečně probral a do sestřičky se zamiloval. Se zákeřnou chorobou stále bojuje, ale není na to sám. S Kamilou jsou spolu již 9 měsíců.

street ( 14. prosince 2013 01:42 )

pgga ( 13. prosince 2013 23:31 )

..reklama na Blesk cz...

jahodove_ticho ( 13. prosince 2013 22:45 )

Neonemocněl náhodou na blbé jméno? To se fakt nevyvedlo A poté co si Kamilka ověřila stav konta a vysvětlila milému, že jí vlastně strasně miluje, velké lásce již nic nebránilo

abvydavatelstvi ( 13. prosince 2013 22:04 )

Vydrželo mu to kolem dvaceti let že se mu rakovina nevrátila ...a letos zemřel v tom vysokém vedru náhle na infarkt.... Čerstvé kozí mléko je velmi zdravé... my chovame přes dvacet koz a berou ho od nás nemocni lidé... od nemocných lidi za mléko penize nebereme... odměnou mi je když se uzdraví nebo se výrazně zlepší výsledky.... Z rakoviny mléčné žlázy jsem vyléčila i naši fenku před pěti lety lety... rakovina se ji nevrátila.... Já vím že pro mnohé je to neuvěřitelné a jednoduché... a nevěří tomu... ale mám čím dal víc důkazů že to mléko zabírá i léči .... i tady z Německa... známého brachu pustili z nemocnice ze už mu neni pomoci... bylo to na jaře... doporučila jsem mu pit kozi mléko... nevěřil tomu ale pil ho a čekal na smrt.... když po několika měsících neumiral šel k doktorovi a ten měl šok... chapik přibral ...výsledky se o 70% zepsily.. a má úplnou naději že se vyléčí... takových důkazů mám desítky...

rivombrosa ( 13. prosince 2013 21:50 )

Nevím, na jak dlouho to panu Adamovičovi vydrželo, faktem je, že letos zemřel... Ale nic proti kozímu mléku, zdravé asi bude.

Zobrazit celou diskusi