Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Konec tokání Obamy: Manželka Michelle je rozsadila! A prezident žehlil

Autor: štš, simao - 
12. prosince 2013
18:31

Pietní rozloučení s Nelsonem Mandelou bylo plné zvláštností. Pískání na jihoafrického prezidenta, falešný mluvčí do znakové řeči-schizofrenik a také kauza flirtujícího Baracka Obamy s dánskou premiérkou. To však rázně ukončila Obamova manželka Michelle. Dovádějící párek rozsadila. A Obama se jal celou situaci vyžehlit. Tahle situace přitom dál baví světovou veřejnost.

Když ji rozzuří, neunikne zlobě své manželky ani nejmocnější muž světa. Americký prezident Barack Obama (52) se o tom přesvědčil o na pietní rozlučce s Nelsonem Mandelou (†95), kde nepokrytě tokal s pohlednou dánskou premiérkou Helle Thorning-Schmidt (46). Manželka Michelle (49) jejich vzájemné dotyky a významné úsměvy nejdřív přecházela kyselým výrazem, ale pak rázně zakročila a hrdličky jednoduše rozsadila!

Nečestný Obama?

Jenže není to poprvé, kdy Obama "tokal" s blonďatou premiérkou. Jako by měl pro Helle slabost. Komplimenty a přívětivostí nešetřil ani při jejich dřívějších setkáních - třeba v roce 2012, kdy se spolu sešli kvůli zásahu v Libyi.

Obama je přitom z JAR již zpátky ve Spojených státech, kde měl patrně Michelle ještě co vysvětlovat. Jenže zároveň musí řešit i jiný problém - jeho popularita mezi Američany klesá. A to nejen kvůli problémům s ekonomikou, kdy je se současným stavem nespokojeno 60% lidí. Negativně jsou vnímány i některé Obamovy osobní vlastnosti! Potvrdil to průzkum společnosti GfK. Podle celých 56% dotázaných se slovo k Obamovu popisu vlastností nehodí "čestný".

Negativní názor na osobní vlastnosti prezidenta podle agentury AP souvisí s nevydařenou zdravotnickou reformou, která mnoho Američanů popudila. Obama letos na podzim opakovaně sliboval, že ani po reformě, kterou prosadil, se pro občany nezmění podmínky zdravotního pojištění. V mnoha případech ale neměl pravdu. Republikáni reagovali kampaní, v níž prezidenta označovali za nedůvěryhodného. A teď je z Obamy navíc ještě po Mandelově pietě "flirtující floutek".

Ostudy z Mandelovy piety

Flirtující Obama

Americký prezident přicestoval na pietu letounem Air Force One s manželkou Michelle, ale také Georgem Bushem ml. a Hillary Clinton. O Mandelovi ve svém proslovu mluvil jako o gigantovi dějin, jenže pak způsobil poprask, když na stadionu flirtoval s dánskou premiérkou.

Falešný tlumočník-schizofrenik

Kritika se sesypala na hlavu jihoafrického tluočníka do znakové řeči, který ukazoval něco zcela jiného, než říkal třeba právě Obama. Brání se však, že trpí schizofrenií, na pódiu začal v hlavě slyšet hlasy a dostal halucinace: "Nedalo se s tím nic dělat. Byl jsem sám ve velmi nebezpečné situaci. Snažil jsem se kontrolovat a neukázat světu, k čemu došlo. Moc se omlouvám," vzkázal světu tlumočník Thamsanqa Jantjie.

Chybějící Jiří "ty vole" Rusnok

I ve světě si všimli, že za Českou republiku na pietě chyběl vrcholný představitel - absenci prezidenta Zemana či premiéra Rusnoka však zvýraznil především incident ze Sněmovny, kdy si Rusnok nevšiml zapnutých mikrofonů v momentě, kdy ministru obrany Pickovi oznamoval: Ty vole, teď ještě zemřel Mandela, ty vole třepu se, abych tam nemusel jet...

Vypískaný prezident JAR

Jihoafrická média za ostudu označila i chování některých účastníků pietního obřadu, kteří několikrát pískali na současného prezidenta Jacoba Zumu. Server iol news dokonce napsal, že to, co mělo být důstojným rozloučením s významnou osobností, se stalo fiaskem právě kvůli neukázněnému davu a také kvůli špatné organizační přípravě. "Vyřešíme si svoje problémy, až hosté odjedou," nabádal dav průvodce pietou kněz Ramaphosa. Příliš nepochodil. Deník Sowetan napsal: "Vypískat prezidenta, který hostí šéfy států, při takovéto příležitosti bylo urážkou Mandely."

mandat ( 13. prosince 2013 04:33 )

Presne tak.

mandat ( 13. prosince 2013 04:33 )

Loni mel vic jak 200 konkubin, oficielne.

ninunka ( 12. prosince 2013 23:38 )

pá pá---taky padám...dneska jsem neměla dobrý den

namoroman ( 12. prosince 2013 23:34 )

Pa a dobrou noc Ninuško Ať se ´Ti něco pěkného zdá

namoroman ( 12. prosince 2013 23:33 )

Nioc...všetečkla neodpovídá, tak jdu spát.Zítra to bude náročné-konec rokse blíží-bude se pít

Zobrazit celou diskusi