Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vnuk udusil babičku peřinou kvůli pár tisícům: Pak fingoval její smrt

Nepovedený vnuk Lukáš P. Když mu babička vyčetla zavrženíhodný způsob života, udusil ji peřinou.
Nepovedený vnuk Lukáš P. Když mu babička vyčetla zavrženíhodný způsob života, udusil ji peřinou.  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, lvi - 
10. prosince 2013
16:30

Za vraždu své jednaosmdesátileté babičky v Sedlnicích na Novojičínsku si Lukáš P. definitivně odpyká 16 let ve vězení. Výši trestu, kterou uložil ostravský krajský soud, mu dnes potvrdil Vrchní soud v Olomouci. Babičku podle rozsudku muž udusil peřinou.

Výši trestu, kterou uložil ostravský krajský soud, mu dnes potvrdil Vrchní soud v Olomouci. Babičku podle rozsudku muž udusil peřinou.

Podle soudu ji Podzemný zabil kvůli penězům. Do vězení tak půjde za vraždu ze zištných důvodů. V bytě poté fingoval vloupání. Muži hrozil trest 15 až 20 let nebo výjimečný trest.

Vražda se stala takřka před rokem. Mladík byl v té chvíli v tíživé finanční situaci, hrozilo mu vystěhování z bytu. Podle soudu mu však babička peníze odmítla půjčit.

Simuloval loupež

Podzemný ji zavraždil během hádky, kdy mu vyčítala jeho způsob života. Poté prohledal byt, vzal 12 tisíc korun a odešel. Mladík si poté vymyslel plán, jak celou událost zamaskovat, a následující den se vrátil na místo činu.

Fingoval vloupání, v bytě babičky udělal nepořádek a rozbil okno, aby to vypadalo, že se tam vloupal zloděj. Poté přišel do vedlejšího domu ke svému strýci a rozrušeně příbuzným sdělil, že našel babičku mrtvou.

strnad86 ( 11. prosince 2013 12:00 )

Ahoj , už máte dárky na Vánoce? Portál www.AkceZ.cz Vám jako 1. v ČR vrátí peníze nejen za nákup v e-shopech, ale i za platbu pojištění či půjčku. Podívejte se!

zdrclamrdka ( 11. prosince 2013 05:45 )

to ještě existovala spravedlnost

alna ( 10. prosince 2013 19:13 )

ale to byl tehdy provaz

gogo ( 10. prosince 2013 17:13 )

Je sice jiná doba, ale pamatuji se na jeden podobný případ, který se odehrál ve středních Čechách v roce 1964. Tenkrát ovšem z pochopitelných důvodů nebyl medializován.

Zobrazit celou diskusi