Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Poslední rozloučení s otcem, který zemřel na lanovce smrti: Byl to vtipálek, vzpomínali

Autor: ljš, jp - 
10. prosince 2013
13:30

Milující táta a skvělý kamarád, který měl rád legraci, tak popisují kamarádi a rodina Jana R. (†38), který zemřel v troskách lanovky Bumbálka ve Špindlerově mlýně. Dnes se s ním přišli do pardubického krematoria naposledy rozloučit. Pohřeb mu vystrojili tak, jak by si ho určitě přál, v záplavě slz totiž nechyběl ani humor.

"Byl to skvělý chlap," shodovali se Janovi kamarádi, kteří na pohřeb do Pardubic přišli. Dorazilo jich tolik, že se do obřadní síně ani nemohli vejít. Asi dvacítka z nich nakonec musela vše sledovat z venku.

Během dojemného obřadu zaznělo několik Janových oblíbených písniček a také se promítaly fotografie z jeho života. Většina z nich z hor a výletů na motorkách, obojí totiž podle kamarádů miloval.

Shodli se také na tom, že nikdy nezkazil žádnou legraci a rád se smál. Tomu odpovídalo i dojemné rozloučení, které mu nachystali. Smuteční obřad totiž zakončilo video, které natočil jeden z jeho přátel. Jan na něm leží na posteli a spokojeně si pochrupuje. "Určitě by se mu to líbilo. Přesně takový totiž byl," řekl jeden z jeho kamarádů Blesku.

Video Vzpomínky na tátu, který zemřel na lanovce smrti - redakce Blesk.cz
Video se připravuje ...

Nehoda

Podnikatel Jan R. zemřel v pátek 29. listopadu poté, co se s ním a jeho rodinou utrhla nákladní lanovka vedoucí na chatu Bumbálka. Po krátké jízdě se z dosud nezjištěných příčin přetrhlo tažné lano a kontejner ze dřeva a kovu se s nimi zřítil do příkrého svahu. Jan byl na místě mrtvý, jeho žena je v liberecké nemocnici se středně těžkým poraněním hlavy. Jeho dvě malé dcerky to odnesly zlomeninami končetin. V lanovce byla také rodinná známá, která utrpěla zranění bérce a oka.