Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Mladík (20) česal u Prahy jmelí: Při pádu z víc jak sedmi metrů si poranil páteř!

Při řezání jmelí spadl mladík z více jak sedmimetrové výšky, na místě zasahovali záchranáři
Při řezání jmelí spadl mladík z více jak sedmimetrové výšky, na místě zasahovali záchranáři  (Autor: Policejní deník)
Autor: simao, ČTK - 
8. prosince 2013
22:59

Nedaleko Prahy, v obci Březová-Oleško, došlo v neděli odpoledne ke smutné nehodě - dvacetiletý mladík spadl při prořezávání stromů a česání jmelí z více jak sedmimetrové výšky a poranil si páteř. Případem se již zabývá policie.

Lezl pro jmelí, jeden ze symbolů Vánoc, který se však dá také velmi dobře zpeněžit na vánočních trzích, a spadl. Dvacetiletý mladík se zřítil z výšky sedmi až deseti metrů, vrtulník záchranné služby ho přepravil do nemocnice s podezřením na zranění páteře, řekla ČTK mluvčí středočeské policie Štěpánka Zatloukalová.

Tomu, jak se neudržel na stromě a spadl dolů, přihlížel jeho parťák. "Byl sice přivázán, zajištěn, nicméně spadl ze sedmi až deseti metrů, protože si podřezal větev," uvedla Zatloukalová. Okolnosti případu policisté vyšetřují.

Lidé přitom kvůli jmelí lezou vysoko do korun stromů poměrně často. Riskují tím však životy. V minulých letech se při česání jmelí zabil například muž na Chrudimsku, smrtelný případ se stal i na Plzeňsku.

strnad86 ( 9. prosince 2013 10:15 )

Čau, už máte vyřešený vánoční dárky? Nakupte si je přes portál www.AkceZ.cz a my Vám vrátíme peníze z každého nákupu. To samé jako 1. v ČR u pojištění, spoření, či hypoték. Stačí se zdarma a bez závazků zaregistrovat.

gabreta ( 9. prosince 2013 00:44 )

Nečas si taky uřízl větev pod sebou.Nedáš bacha a seš dole nato šup!

negomba ( 9. prosince 2013 00:26 )

Jmelí je symbol Vánoc, pod jmelím si mají dávat lidé polibky.. Jmelí je proštěstí.. Tenhle kluk štěstí neměl. Jak si mohl pro bůh podřezat sám pod sebou větev??? Na co asi zrovna myslel, že si takovou věc ani neuvědomil? Je mi kluka moc líto!! Doufám, že se z toho dostane a neskončí blbě... A co kámoš dole, proč na něj nezařval, že řeže blbě.. Asi tu situaci dost dobře přes větve neviděl. Chjo!

namoroman ( 8. prosince 2013 23:47 )

No co?! Je to pravda...ale někdy se to přihodí.Může se aspoň zamyslet jestli mu to stálo za to... ...

chanel5 ( 8. prosince 2013 23:33 )

Ale no tak.

Zobrazit celou diskusi