Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Smrt Mandely přišla na premiéře jeho filmu: Jeho dcera plakala s Kate a Williamem

Autor: šim - 
6. prosince 2013
11:01

Měla to být velkolepá oslava Mandelova života, místo toho byla na londýnské premiéře filmu o Nelsonu Mandelovi (†95) oznámena jeho smrt. Kate a William, kteří se promítání zúčastnili, se o smrti dověděli diskrétně před těsně koncem filmu. Stejně se to dověděla i Mandelova dcera, která na premiéře zastupovala Mandelovu rodinu.

Zindzi Mandela seděla v hledišti po boku královské honorace, celebrit a fanoušků, když se tragickou zprávu dověděla. Ještě před začátkem projekce na červeném koberci, kde působila vesele a uvolněně, v naději dalšího otcova života pronesla, že doufá, že spolu prožijí ještě mnoho dnů. „Otci se daří dobře. Ale je mu 95 let a je velmi křehký. Doufáme, že s námi bude ještě dlouho,“ pronesla před premiérou na otázku po jeho zdraví.

Osud tomu však chtěl jinak. Za pár desítek minut život jejího otce, jednoho z nejslavnějších bojovníků za svobodu, vyhasl.

Když v Londýně všichni obdivovali jeho život převedený na filmové plátno, Mandela v kruhu rodiny naposledy tiše vydechl. Zpráva o jeho smrti se okamžitě rozšířila publikem v sálu, přestože oficiální oznámení Mandelovy smrti mělo přijít až po skončení filmu – producent filmu Anant Singh se postavil na jeviště, aby oznámil „smutnou zprávu.“ Hosté v sále pak za Mandelu drželi dvě minuty ticha.

K úmrtí Mandely se okamžitě na premiéře vyjádřil také princ William s chotí, kterého média oslovila okamžitě, když sešel ze schodů z kinosálu. „Je to velmi smutná a tragická zpráva. Právě jsme měli tu čest, že nám bylo připomenuto, jak mimořádný a inspirující muž Nelson Mandela byl. Moje myšlenky a modlitby jsou nyní s ním a s jeho rodinou. Je to velmi smutné,“ řekl princ William, po jeho boku stála v překrásných bílých šatech zdobených pouze náhrdelníkem z kamenů jeho smutná žena vévodkyně Kate.

Video Co řekl o mrtvém Mandelovi princ William? - Reuters
Video se připravuje ...

Po oznámení smrti mnozí lidé v publiku propukli v pláč. „Hledištěm to zašumělo. Byl to šokující závěr filmu. Každý, kdo tam seděl, byl v šoku,“ řekla Daily Mailu Eleonor Simmonds, která se filmu účastnila na podporu Mandelovy charitativní organizace. „Byla to skutečně smutná zpráva, protože celý večer před tím byl tak skvělý,“ dodala.

karelhlavaty ( 6. prosince 2013 15:40 )

Byl to další zkur.ve.nej komunista. Zakopat a pochcat.

topyr ( 6. prosince 2013 14:25 )

Pokrytci jsou to. Všichni přeci vědí, že to byl gangstr a terorista.

mandat ( 6. prosince 2013 14:15 )

Presne tak.Dokonce dcera tvrdila, ze se ma otec skvele.

mandat ( 6. prosince 2013 14:14 )

No prave, cela jeho rodina parazituje. Maji luxus, o kterem se nikomu z nas ani nezda a jejich lidi zivori, novorozenata umiraji,protoze nemaji zakladni ockovani. Tahle vykrmena dceruska se ma fantasticky a do konce zivota bude jezdit s vdovou po svete a zit z toho, ze Mandela byl jeji otec nebo manzel.Proc dceruska treba nezorganizuje sbirku a nebo proc nepostavi skolu?Maji vic jak 12 milionu negramatu v JAR.Tohle ji urcite netrapi.

mandat ( 6. prosince 2013 14:11 )

Svata pravda. Bravo tonny44 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi