Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Důvod návratu Rezešové do basy: Báli se, že uteče?

Autor: ljš - 
5. prosince 2013
10:02

Miliardářská dcerka Eva Rezešová si svého luxusního domácího vězení užívala jen 11 dní. Soudci ji na základě stížnosti žalobce poslali zpátky za mříže. Panovala prý obava, že uteče. Především se za své původní rozhodnutí ale ocitli pod pořádnou palbou kritiky.

Rezešová může svůj pobyt v luxusním apartmá na břehu Dunaje brát jako takovou malou dovolenou. Se svým návratem do vězení totiž podle svého právníka Pétera Nováka počítala.

Ten také rezolutně odmítl, že by obavy z toho, že jeho klientka uteče, byly odůvodněné. "V domácím vězení strávila 11 dní, po celou dobu ji dvakrát denně kontrolovali policisté. Kdyby chtěla utéct, už to udělala," řekl maďarské televizi TV2. Podle něj stojí za náhlým obratemv procesu negativní atmosféra, kterou původní rozhodnutí vyvolalo.

Komfortem, který si Rezešová místo vězení užívala, byli pochopitelně nejvíce pohoršeni pozůstalí čtyř lidí, kteří zemřeli v troskách vozu, jehož nehodu podle obžaloby Slovenka pod vlivem alkoholu způsobila. "Podmínky, v jakých tráví domácí vazbu, považovali za nepřijatelné," řekl jejich advokát s tím, že se ale z jejího návratu do cely nijak zvlášť neradují, protože stále drží smutek.

Podle úterního pravomocného verdiktu soudu, bude Rezešová ve věznici až do ukončení soudního procesu na druhém stupni, nejdéle však, než uplyne výše trestu určená soudem první instance. V takovém případě by miliardářská dcerka postrádala luxus plných šest let.

strnad86 ( 6. prosince 2013 12:27 )

Ahoj , už máte dárky na Vánoce? Portál www.AkceZ.cz Vám jako 1. v ČR vrátí peníze nejen za nákup v e-shopech, ale i za platbu pojištění či půjčku. Podívejte se!

andreslawicky ( 5. prosince 2013 14:20 )

Tady bude spravedlnost opět poražena sílou peněz a kontaktů

andreslawicky ( 5. prosince 2013 14:19 )

To jsi asi mimo mísu Rezešovci měli na Belize dům už několik let a to ještě Rezešová neměla ani řidičák ty Tatranská lopato

andreslawicky ( 5. prosince 2013 14:14 )

Neseděla by doma trubo tohle vězení bylo pouze po dobu čekání na odvolací soud pravomocný rozsudek potom rozhodne o výkonu trestu a za jakých podmínek s tím že Rezešová sedí déle nežli rok a vše se jí započítává do výkonu trestu tím pádem kdyby byla venku mimo věznici mělo to smysl prodlužovat ale v současné době je jiná situace a když ji advokát nedostane ven bude tlačit odvolací soud aby co nejdříve rozhodl v odvolacím řízení aby byl rozsudek pravomocný a Rezešová mohla požádat a vykonání rozsudku na Slovensku kde může žádat například o přerušení trestu ze zdravotních důvodů,nebo například milost presidenta o milosti rozhodne president počítám ten nový z jarních voleb a o zdravotním stavu komise a myslím že má na Slovensku velkou šanci aby jedna z variant vyšla a Rezešová byla volná.

andreslawicky ( 5. prosince 2013 14:06 )

Je to jen hra o čas advokát podá nový návrh s tím že důvod který prokurátor uvádí je nesmysl a znovu bude rozhodovat soud o domácím vězení jelikož není důvod vazby ksyž bylo již hlavní líčení a důvod útěku je jasný nesmysl kdyby chtěla utíkat měla možnost v době kdy byla na svobodě .Za 12 dní uteče kamkoli tím pádem je to jen pokus prokurátora dělat dusno.Důvody vazby pominuly ale poslední slovo má soudce a ten znovu rozhodne a myslím že Rezešová půjde do domácího vězení

Zobrazit celou diskusi