Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Smrtící vykolejení vlaku: Strojvůdce na okamžik usnul, zemřeli čtyři lidé!

Autor: shp, ČTK - 
4. prosince 2013
07:35

Na pár okamžiků usnul, což stálo život čtyři lidi. Šedesát dalších cestujících utrpělo zranění. Za vykolejením vlaku v New Yorku totiž stálo krátké zdřímnutí strojvedoucího Williama Rockefellera Jr. (46). On sám nehodu přežil.

Příčinu nedělní nehody prozradil šéf odborového svazu strojvůdců Anthony Bottalico. Na jak dlouhou dobu při řízení Rockefeller usnul, není podle Bottalica jasné. Krevní zkouška vyloučila, že by byl muž pod vlivem alkoholu.

Strojvůdce William Rockefeller jel s vlakem rychlostí 132 kilometrů za hodinu, skoro třikrát rychleji, než je povoleno v místě nehody. Čtyři cestující zemřeli, 60 lidí se při nehodě zranilo.

Bottalico, který s Rockefellerem po nehodě mluvil, řekl, že "v podstatě zadříml" a že prožil "obdobnou věc jakou zažíváme, když řídíme auto...mikrospánek nebo co to může být".

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

strnad86 ( 4. prosince 2013 09:43 )

Čau, už máte vyřešený vánoční dárky? Nakupte si je přes portál www.AkceZ.cz a my Vám vrátíme peníze z každého nákupu. To samé jako 1. v ČR u pojištění, spoření, či hypoték. Stačí se zdarma a bez závazků zaregistrovat.

Zobrazit celou diskusi