Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zvrat v případu smrti na maturitním plese: Báru (†19) nezabily drogy, ale vyčerpání

Autor: ČTK, ljš, rvs - 
2. prosince 2013
15:50

Měla celý život před sebou, ale zemřela ve svůj velký den, na maturitním plese. Policie nyní konečně přišla s vysvětlením, co stojí za březnovou smrtí studentky Báry. Za vše podle odborných posudků může stres a vyčerpání, které její organismus nezvládl.

"Příčinou březnového úmrtí dívky na maturitním plese v pražském Radiopaláci byla shoda nepříznivých okolností. V jejím těle nebyly žádné omamné a psychotropní látky nebo jedy. Byla pod silným stresem, navíc měla oslabený a vyčerpaný organizmus,“ řekla Blesk.cz pražská policejní mluvčí Jana Rösslerová. zejména stres a vyčerpání," sdělila mluvčí policie Jana Rösslerová.

Svědci tragédie tvrdili, že dívka zemřela po požití povzbuzující drogy extáze, znalecké posudky to ale vyloučily. Podle policie se nestal trestný čin a případ se odloží. V souvislosti s případem ale policisté vedou trestní stíhání u 15 lidí kvůli podezření z prodeje drog.

"Kriminalisté nechali vypracovat několik rozsáhlých znaleckých posudků z různých odvětví. Vyplývá z nich, že mladá maturantka zemřela náhle v důsledku nepříznivé shody různých okolností," sdělila mluvčí. Dívka prý prožívala silný stres z přípravy na večírek a navíc měla "oslabený a vyčerpaný organismus". V jejím těle podle Rösslerové nebyly žádné omamné a psychotropní látky nebo jedy.

Policie již výsledky zkoumání sdělila pozůstalým a případ se chystá odložit s tím, že se trestný čin nestal.

V souvislosti s případem ale kriminalisté stíhají 15 lidí kvůli podezření z prodeje drog, které účastníci plesu a následujícího večírku údajně požívali. U některých z obviněných policie již ukončila vyšetřování a navrhla státnímu zastupitelství podat k soudu obžalobu.

pgga ( 3. prosince 2013 00:08 )

Hope you will survive it in CR..HM?...It doesn't look that good...watch out for the rest of East of Europe....

lysohlavek02 ( 2. prosince 2013 23:59 )

piggasshole....lehni..prrdni a zdechni ..you're a worthless piece of shit

pgga ( 2. prosince 2013 23:49 )

Sure..little shit...having fun..

lysohlavek02 ( 2. prosince 2013 23:46 )

piggasshole...PISS OFF!!

pgga ( 2. prosince 2013 23:38 )

F..off...

Zobrazit celou diskusi