Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Monstrum Dahlgren vraždil různými nástroji, tvrdí šéf vyšetřovatelů

Kevin Dahlgren vyvraždil rodinu své tety. Svě dva bratrance Davida (vlevo nahoře) a Filipa (vlevo dole), strýce Martina (vpravo dole) a tetu Veroniku (vpravo nahoře)
Kevin Dahlgren vyvraždil rodinu své tety. Svě dva bratrance Davida (vlevo nahoře) a Filipa (vlevo dole), strýce Martina (vpravo dole) a tetu Veroniku (vpravo nahoře)  (Autor: Facebook.com)
Autor: simao - 
2. prosince 2013
10:10

Česko dál čeká na vydání Kevina Dahlgrena, na jehož vinu za vraždu čtyř lidí v Brně-Ivanovicích údajně ukazují dostupné důkazy. Jenže je na americkém soudu, zda vrah poputuje do české věznice. Šéf jihomoravské kriminálky Hrdlička doufá, že k tomu dojde. A poodkrývá další detaily z hrůzného případu.

Případ čtyřnásobné bestiální vraždy v Brně stále není uzavřený - hlavní podezřelý, mladý Američan Dahlgren zůstává ve vazbě, ale zároveň i za Atlantikem, kde ho FBI zatkla 23. května na letišti ve Washingtonu. V USA však hlavního podezřelého nemohou stíhat a na otázku, zda bude vydán do Česka, stále neexistuje jasná odpověď. Pouze se spekuluje, jak se soud v Alexandrii zachová. Vánoce a Nový rok však patrně Dahlgren stráví ve vězení. Jeho právníci však proti tomu vznáší námitky, stejně jako proti rozhodnutí o vydání...

Vraždil noži i nástroji, tvrdí český kriminalista

Šéf jihomoravských kriminalistů Antonín Hrdlička přitom stále věří, že americký soud Dahlgrena vydá. Řekl to v rozhovoru pro tyden.cz. Zkušený kriminalista také poodhalil některé detaily z případu. Třeba to, že mezi vražedné zbraně nepatřily jen nože, ale i určité nástroje. Blíže je však specifikovat nechtěl. "On dobře ví, čím vraždil. Jde o to, aby nemohl měnit své výpovědi díky něčemu, co se dozvěděl z médií," uvedl pro tyden.cz Hrdlička.

O vině Dahlgrena je přesvědčený. Američané ostatně již do Česka dodali prý i usvědčující Dahlgrenovy otisky. Jenže stále není známé, proč Dahlgren vraždil. "Motiv dodnes neznáme. V domě bylo pět lidí. Čtyři jsou mrtví a pátý je Dahlgren. Pokud nám ho Dahlgren neřekne, tak ho zřejmě s jistotou nezjistíme," nevidí kriminalista situaci příliš růžově. Česká policie však prý zatím nenašla nic, co by vedlo k loupežnému či majetkovému motivu.

cinderella1 ( 2. prosince 2013 19:26 )

cinderella1 ( 2. prosince 2013 19:25 )

ach jo!

cinderella1 ( 2. prosince 2013 19:24 )

Ale to co tady dneska pisete Pleskaci, to uz se davno psalo 24. kvetna “Various weapons were used, but that’s all I can say,” police investigator Antonin Hrdlicka said. Police spokeswoman Petra Vedrova said guns were not used. Read more: http://www.nydailynews.com/news/crime/american-man-killed-relatives-czech-republic-arrested-article- 1.1353777#ixzz2mLJiGnF6

cinderella1 ( 2. prosince 2013 19:21 )

to psal Plesk, nebo odkud mas tu spoustu zajimavych informaci?

cinderella1 ( 2. prosince 2013 19:20 )

myslim, ze mas dneska ale pravdu lysohlavek

Zobrazit celou diskusi