Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Malý hrdina Martin (6): Zachránil sousedku z hořícího paneláku

Autor: sch, geok - 
1. prosince 2013
21:55

O životech a zdraví rozhodovaly minuty. Když začal hořet byt v paneláku na pražském Proseku, všichni z domu utíkali. Hrdina Martínek (6), neběžel ven, ale k sousedce. Díky němu se dostala včas ven!

Martínkova maminka balila nejnutnější věci, aby se synem mohla utéct. Chlapec však nečekal, seběhl o dvě poschodí níž a bouchal na sousedku a křičel: »Hoří, musíte utéct.« Starší žena o nebezpečí nevěděla, malý prcek jí tak zachránil život.
Otec malého hrdiny Martin Beránek (36), byl zovna nakupovat. O to strašnější pro něj zpráva od manželky byla. „Nevěděl jsem, jestli hoří u nás, nebo jiný byt. Když jsem přijel domů, běžel jsem do bytu, ale nikdo tam už nebyl. Jsem na Martínka hrdý,“ řekl šťastný tatínek Blesku.


abzk ( 1. prosince 2013 23:45 )

Já bych jí tak neodsuzoval. V článku chybí základní informace o tom jak daleko je jejich byt od bytu kde hořelo a tudíž není jasné jak akutní nebezpečí jim hrozilo. Je možné že to Blesk "kapku" zdramatizoval aby tak vyniklo hrdinství toho klučiny. Také píší, že balila nejnutnější věci. Mohlo jít o nezbytné léky, doklady, peníze a pod., což je sbalené za pár vteřin a pokud nebyl hořící byt přímo v sousedství, jedno z které strany, nebezpečí zase tak akutní nebylo. I na sousední byty se v paneláku oheň šíří dost pomalu, vyjma bytu nad požárem.

illis ( 1. prosince 2013 22:43 )

Tenhle šestiletý Martin má v sobě víc rozumu , než někteří diskutující byť v dospělém věku. Rodiče mohou být na svého syna právem hrdí .

Zobrazit celou diskusi