Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Šílené: Rodina drží postiženého chlapce na řetězu jako psa

Autor: šim - 
29. listopadu 2013
11:11

Do půl těla svlečený malý chlapec s nožičkou za kotník přivázanou ke dvoumetrovému řetězu. Fotky neskutečného trápení 11letého kluka obletěly svět. Jeho rodina ho celý život drží na řetězu, protože je postižený. Občas ho jdou doslova vyvenčit jako psa. Tak v Číně vypadá péče o duševně choré….

Když byl chlapci jeden rok, utrpěl vážné zranění hlavy, které způsobilo poškození mozku a následné mentální onemocnění. Jak rostl, rodina prý neměla jinou možnost, než ho začít přivazovat na řetěz, protože začal útočit na všechny a na vše kolem sebe.

Dál než v okruhu 2 metrů se nemůže dostat. Rodina drží 11letého chlapce jménem He Zili na řetězu, tu ho přivážou venku ke kůlně, jindy ke speciálnímu oku na zdi v domě, jehož podlahu tvoří udusaná hlína. Někdy má konec řetězu v ruce děda, který sedí na zápraží, chlapce tak venčí.

O chlapce se stará jeho mentálně chorý dědeček a otec, jeho matka před časem zemřela na rakovinu. Tyto záběry byly pořízeny fotografem agentury Reuters v provincii Če-ťiang na jihovýchodě země.

Podle letos zveřejněných statistik za rok 2009 Čínského národního centra pro duševní zdraví trpí asi 100 milionů Číňanů duševními onemocněními a asi 160 milionů lidí má závažné duševní choroby jako schizofrenii nebo paranoidní psychózu. To by znamenalo, že některou z duševních chorob trpí každý třináctý Číňan. V celosvětovém průměru vychází na čtyři psychiatři a 13 sester na každých 100 000 obyvatel, v Číně to je 1,5 lékaře a 2,2 sester na stejný počet obyvatel.

djaba ( 30. listopadu 2013 21:27 )

Zdravím pane Gogo ,přesně tak ,Čína , j. Korea ad. nejsou divočiny plné negrámotů .Navíc od nich nehrozí terorismus ,na rozdíl jiných pomatených národů .Rád si koupím čínský počítač ,mám korejské auto a zavřu oko nad čínským česnekem. Jen doufám , že v tradičním kaprovi nenajdu hologram - vyrobeno v Číně.

_banderas ( 30. listopadu 2013 03:57 )

jehla, toto bylo, co? Naprosto debilní příspěvek.

_banderas ( 30. listopadu 2013 03:54 )

Jim nezáleží o něm něco vědět, hlavně, že se píše.

hungrywolf ( 29. listopadu 2013 23:32 )

nejsem einstein. nejsem rasista. nejsem arogant. nejsem komunista. ale nikoho neretezuju. to nebude... ty hochu... good luck

anice ( 29. listopadu 2013 23:25 )

Přichází kam? Celý svět jde do kytek, není kam přicházet, teď už se jen odchází... :-/

Zobrazit celou diskusi