Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Putin zuří: Rudé náměstí hyzdí obří vuittonka, pryč s ní!

Autor: shp, ČTK - 
28. listopadu 2013
14:03

Ženy považují módní značku Louis Vuitton za velmi trendy a nóbl, muži z ní obracejí oči v sloup. Stejného názoru je i ruský prezident Vladimir Putin, který když viděl pavilon módy s vzorem světoznámé značky na Rudém náměstí, zčervenal vzteky jako rudá hvězda.

Moskevské úřady dnes vydaly pokyn k rozebrání rozlehlé reklamní konstrukce na Rudém náměstí, která podle četných kritiků hyzdí historické centrum města. Pavilon francouzské módní firmy Louis Vuitton ve tvaru truhly, dlouhý třicet a vysoký devět metrů, se objevil v minulých dnech hned vedle Kremelské zdi, nedaleko chrámu Vasila Blaženého a Spasské věže. Na Rudém náměstí měl původně stát do půli ledna.

Proti neobvyklé stavbě se v Moskvě vzedmula vlna odporu, protestovali památkáři, poslanci i řadoví občané. Krátce poté, co dnes k okamžité demontáži pavilonu vyzvala i kancelář prezidenta Vladimira Putina, vydala moskevská radnice pokyn k likvidaci. Podle městských úřadů jde fakticky o černou stavbu.

Podle obhájců projektu bude však likvidace pavilonu přímým útokem proti charitě. Firma Louis Vuitton totiž chtěla veškerý výnos za vstupné do pavilonu věnovat na dobročinné účely. Žádný zisk z výstavy, na níž mělo být představeno 25 historických truhel, prý sama mít neměla. Veškeré utržené peníze měla do svého dobročinného fondu získat ruská modelka Natalja Voďanovova.

itartas ( 19. února 2014 18:17 )

itartas ( 19. února 2014 18:17 )

itartas ( 19. února 2014 18:16 )

itartas ( 19. února 2014 18:16 )

city:

itartas ( 19. února 2014 18:16 )

dysk...co je rudý mor? 

Zobrazit celou diskusi