Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Příběh bezdomovce Jaroslava z New Yorku: Byl pohřešovaný po tragickém 11. září 2001!

Autor: vk - 
28. listopadu 2013
05:00

Příběh českého bezdomovce v New Yorku, kterému skupinka dobrovolníků zaplatila letenku domů, dojal celou Ameriku. Blesku se díky čtenářům podařilo vypátrat jeho celé jméno – jedná se o Jaroslava Němcovského (53). A ani pro úřady není tento muž zcela neznámý: po 11. září 2001 ho roky pohřešovali!

Muž téhož jména a věku se totiž objevil v seznamu sedmi Čechů, kteří v době teroristického útoku na New York pobývali v USA a nenahlásili úřadům, že ve zdraví přežili. Němcovský byl ze seznamu pohřešovaných smazán až nedávno. „V posledních třech letech kontaktoval například generální konzuláty v Chicagu a New Yorku,“ potvrdil Blesku mluvčí ministerstva zahraničí David Frous.

O vše okraden

Je tedy pravděpodobné, že muž pobýval za oceánem déle (nebo častěji), než uváděly americké servery. O poslední práci prý přišel v září v Orlandu na Floridě a pak už to s ním šlo jen z kopce. Svůj příběh nabídl v této verzi: zatímco si v New Yorku na autobusovém nádraží nabíjel mobil, usnul a probudil se bez bot, dokladů a všech peněz (mluví o tisíci dolarů)! Skončil proto na ulici, kde si ho všimla i skupinka »samaritánů«. Ti ho umyli, oblékli, dali mu najíst, ostříhali ho a nakonec mu zaplatili i letenku, aby se mohl vrátit k rodině. To vše zachytili na video, které už na YouTube.com zhlédly statisíce lidí!

Kde je teď?

Dojatý Němcovský jim ještě před odletem slíbil, že jakmile dorazí do ČR, ozve se jim. Zatím se tak nestalo. Pokud ale v pořádku doletěl, měl by se dnes nacházet zřejmě na Ostravsku, kde podle informací Blesku bydlí jeho rodina.

Poznáváte pana Jaroslava (53) na fotografiích a videu? Máte jakékoli informace o něm nebo jeho příbuzných? Pomozte nám ho v Česku vypátrat! Volejte 724 249 000, nebo pište na tip@blesk.cz

jipega ( 23. prosince 2013 08:30 )

A jaký je v tom rozdíl? Czecháczci jsou něco lepšího?

kika67 ( 29. listopadu 2013 14:28 )

a vďaka cindy nebolo myslené, že dakujeme cindy, ale že na základe /vdaka/ príspevku citatela Cindy.

kika67 ( 29. listopadu 2013 14:26 )

ja viem ja som to videla, ze ti zmazali prispevok uz vtedy rano. pan sa aj tak stratil

lysohlavek02 ( 28. listopadu 2013 15:37 )

pussyrella..seš tady na tom plesku důležitá ja myšší howno ...to musí být šichta celý dny a noci tady smrdět a psát elaboráty a kopírovat a kopírovat a kopírovat...no aspoń v něčem seš důležitá a zajímavá

cinderella1 ( 28. listopadu 2013 14:58 )

Pokud jsi to nepochopila kika, napsala jsem to v ironii ...protoze me ti vo**love vyhodili z diskuse, aniz bych nejakym zpusobem porusila pravidla ...jen jsem napsala, ze cosi opisuji a nejsou schopni to opsat cele i s tim prijmenim ...jinak je mi to uplne luft a je me snad jasne, ze me tady nebude nikdo dekovat! A jinak jsem nedavno napsala slovo k*o*c*o*u*r (byl clanek a rec o kockach) a taky me zrusili muj prispevek ...to prece neni normalni. Jsou to proste vygumovani pomatenci.

Zobrazit celou diskusi