Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Veřejnoprávní moderátor ve službách politika: Koupí si Babiš i Moravce?

Zaměstná Andrej Babiš ve "svém impériu" i Václava Moravce?
Zaměstná Andrej Babiš ve "svém impériu" i Václava Moravce?  (Autor: Archiv Blesku/Repro ČT)
Autor: Lukáš Vincourek - 
27. listopadu 2013
13:12

V exkluzivním balení by mohl miliardář a možná budoucí vicepremiér Andrej Babiš koupit rádio Impuls. Babišovým zaměstnancem by se díky jeho dalšímu „kaufu“ mohl stát moderátor politických pořadů Václav Moravec.

Moravec totiž na Impulsu pravidelně moderuje diskusní pořad, podobný formátu, který tvoří i pro veřejnoprávní Českou televizi. V případě Babišova vládního angažmá se střet zájmů ohledně osobnosti Moravce přímo nabízí. Sám Václav Moravec se redakci k tématu odmítl vyjádřit.

V souvislosti s mediální aktivitou „českého Berlusconiho“, který nedávno získal vydavatelský dům Mafra, začala ze zmíněného vydavatelství dobrovolně i nedobrovolně odcházet celá řada žurnalistů. Přestože se Babiš dušoval, že v žádném případě nebude zasahovat do obsahu svých novin, neudržel se už krátce po uzavření obchodu, kdy v telefonátu vyplísnil redaktora Lidových novin za to, že neuveřejnil článek z Babišovy tiskovky.

ddiabolka ( 27. listopadu 2013 21:08 )

Babišovi už chybí jen získání nějaké televize a má to komplet.Tady by ale mohl udělat dobrý skutek a koupit od státu Českou televizi.Tam by potom mohl udělat konečně pořádek a ukázat jaký je schopný manažer a propustit spoustu darmošlapů kteří se tam dobře živí za naše peníze a je jich tam hezkých pár tisíc.Určitě by tím u lidí získal.

satanklaus ( 27. listopadu 2013 20:54 )

Babiš šel do politiky právě proto aby nedopad jako Berlusconi. Je z určitýho postu schopnej svoje průsery legalizovat tak aby na něj nikdo nemoh ani po ztrátě imunity. Tim spíš ale pod jeho "vedením" skončíme ještě hůř než Itálie. Jediná šance je, že se trojkolka neshodne a budou další volby kdy už tenhle vykuk nebude mít šanci. Finta s donucením zaměstnanců aby ho volili i s celejma famíliema se zopakovat nedá a dost lidem už docvaklo co že je Babiš skutečně zač.

ivoadler ( 27. listopadu 2013 20:03 )

Komárek se ve svých komentářích, ještě když byl v MfD, rozhořčoval nad úpadkem způsobeným komunisty. Dneska poprdá Babišovi. Tohle je obraz duševní bídy antikomunismu.

japos22 ( 27. listopadu 2013 18:33 )

Berlusconi přišel o post senátora. Stratou funkcie tak Berlusconi prišiel aj o svoju imunitu a bude si musieť odpykať trest za daňové podvody. Súd mu uložil ročné domáce väzenie, čo si však vzhľadom na vysoký vek odpyká formou verejnoprospešných prác. "Je to deň smútku pre taliansku demokraciu," povedal podľa BBC Berlusconi. Kontroverzný politik a mediálny magnát sa snažil strate kresla v Senáte a tým aj trestnoprávnej imunity do poslednej chvíle zabrániť. V pondelok naliehal na ostatných senátorov, aby si rozhodnutie rozmysleli a "nepošliapavali zásady demokracie". V opačnom prípade by sa totiž podľa neho museli "hanbiť pred svojimi deťmi, voličmi a všetkými Talianmi". Stydět se před svými dětmi znám jednoho, co motá stejné nesmysly

japos22 ( 27. listopadu 2013 18:22 )

Jen aby Babiš nedopadl jako Berlusconi a my jako Itálie

Zobrazit celou diskusi