Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Krejčíře chranili policisté: Elitní důstojník protimafiánské jednotky je za mřížemi

Autor: ČTK - 
26. listopadu 2013
10:02

Jihoafrická policie dnes ráno zatkla jednačtyřicetiletého důstojníka své zvláštní jednotky pro boj s organizovaným zločinem Hawks (Jestřábi) v souvislosti se stejným případem, kvůli kterému byl v pátek zatčen uprchlý český podnikatel Radovan Krejčíř. Krejčíře vyšetřovatelé podezírají z pokusu o vraždu a z únosu, kterého se měl dopustit letos v červnu.

Na chystané zatýkání v řadách jihoafrické policie v předstihu upozornil jihoafrický deník The New Age. Podle listu byl český podnikatel v úzkém kontaktu s několika vysoce postavenými jihoafrickými policisty. Ti mu údajně dodávali důležité informace o vyšetřování případů, v nichž hrál Krejčíř nějakou roli, a zajišťovali mu ochranu před tím, aby se policie zaměřila přímo na něj. Deník napsal, že tito policisté budou dnes zatčeni.

O spolupráci Krejčíře s některými policisty informoval už dříve i list Mail & Guardian. Podle něj přijal přední vyšetřovatel johannesburské policie Francois Steyn půjčku ve výši 400.000 randů (800.000 Kč) od společnosti, kterou Krejčíř kontroluje.

Podnikatele, který ze své vlasti uprchl před vyšetřováním české policie, zatkli jihoafričtí policisté v pátek. V pondělí stanul před soudem v Johannesburgu, ten se ale nakonec nezabýval podezřením vůči Krejčířovi a rozhodl pouze o tom, že bude z vězení převezen do nemocnice, protože mu podle lékařů hrozí selhání ledvin a další zdravotní problémy. Jednání o případném Krejčířově propuštění na svobodu na kauci soud odložil na příští pondělí.

Krejčíř je v Jihoafrické republice od roku 2007, kdy přicestoval s falešným pasem ze Seychel. České policii unikl v roce 2005 při domovní prohlídce. V Česku byl později nepravomocně odsouzen k 11 letům vězení za více než půlmiliardový daňový únik.

marie60 ( 26. listopadu 2013 12:40 )

 Je vidět, že jsou poliši všude podplatitelní. To je moc smutné. Kdo chrání lumpy tak je i sám lump, který patří za mříže.

cid2000 ( 26. listopadu 2013 11:38 )

Doufám, že česká GIPS vyšetřuje skupinu policejních důstojnůků + členy URNY kteří zasahovali,zadrželi ve vile Krejčíře a následně jej nechali diletansky úmyslně uprchnout !!!Doufám, že následně sledují veškerý pohyb majetku,kont,peněz těchto účastníků (zájezdu) ke Krejčířovi.Jsou to zrádci, kteří kazí jméno poctivím policistům,vyšetřovatelům,soudcům,státním zástupcům a ohrožují jejich životy!!!Tito jedinci krejí a donáší MAFII !!!Proto je policie vždy o krok pozadu nebo se ztratí důležité důkazy.Dokud se policie a soudy nevypořádají z těmito zrádci ve vlastních řadách nebude nic fungovat tak jak má v rámci zákona této země!!!Stále se čeká na likvidaci těchto nebezpečných zkorumpovaných jedinců co zasahovali tehdá u Krejčíře ve vile !!!Jsem zvědav ,kdy je dostanou oficiálně!!!To samé platí o Janou-škovi,Ritt-igovi,Bémo-vi...atd.Policie musí zlikvidovat tyto zrádce ve vlastních řadách a fandím jim stejně jako většina férových policistů!!!

jana999 ( 26. listopadu 2013 11:22 )

já bych ho potrestala tím, že bych mu odebrala českoou příslušnost, návrat nežádoucí, celý majetek tu zkonfiskovat, každý kdo zdrhl se usvědčil a víc by mě nezajímal at se stará ve světě sám

vasek711 ( 26. listopadu 2013 11:10 )

jednu dobrou vec co policie zatim udelala, ze se pokusili z neho tu pravdu vymlatit.

eva666 ( 26. listopadu 2013 10:31 )

Doufám, že ho boží mlýny semelou. Takovým lidem to přeju z celého srdce. Jen bacha, jestli nemá ve špitále vybudovanou únikovou cestu? A po držce dostal snad pořádně, za všechny ty, kterým ublížil.

Zobrazit celou diskusi