Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Rath v Blesk.cz: Nafoukaný Moravec mě den před zatčením vyhodil z Otázek! Myslí si, že je génius...

Autor: Lukáš Vincourek - 
25. listopadu 2013
16:01

Bývalý hejtman a poslanec David Rath, který čelí obvinění z přijetí úplatku, je už skoro dva týdny na svobodě. Dnes se v dobrém rozmaru čtenářům Blesk.cz zpovídal především ze svého posledního „vazebního angažmá“.

Rath se během online rozhovoru nevyhnul nepříjemným dotazům týkající se nejen zmíněného obvinění, ale i více jak rok a půl starému případu další "osobní křivdy". Schopný rétor se tehdy dostal do ostrého konfliktu s novinářem Václavem Moravcem před jeho diskusním pořadem v České televizi.

Moravcovi "ujely nervy" a jak sám přiznal v talkshow Miroslava Donutila, chtěl mimo záběry kamer Ratha z pořadu doslova vyhodit. Na vině bylo údajné exhejtmanovo neurvalé chování. Ironií osudu je, že den po inkriminovaných Otázkách byl Rath zadržen, posléze zatčen. David Rath Moravcovo rozjímání u Donutila o zmíněné události dosud neviděl, nicméně k osobě populárního novináře se vyjádřil se štiplavou rétorickou esencí sobě vlastní.

Rath: Moravec leze lidem na nervy

Václav Moravec byl vynikající novinář, nicméně neunesl své výsadní postavení. Čím dál tím častěji slyším, že lidem leze jeho nafoukanost na nervy a vede pořad tak, že se na něj už skoro nedá dívat, je nudný, témata jsou nezajímavá, často se vůbec nedotýká podstaty problému a má pocit, že on bude určovat témata našeho veřejného života, tedy co zajímá Moravce musí zajímat celé vedení státu a všechny lidi," pustil se Rath na chatu v Blesk.cz do moderátora.

"Alarmujcí je i jeho záliba v konspirativních schůzkách s lidmi z represivních složek a nemohu se ubránit dojmu, že s nimi spolupracuje, tedy něco jako jejich PR spojenec v ČT a pomáhá jim na zakázku formovat veřejné mínění - nezávislost je tedy iluzí. Potkalo ho prostě to, co často potká každého, když podlehne pocitu vlastní geniality a výjimečnosti, mám s tím své osobní zkušenosti,“ uzavřel Rath s obligátní a notoricky známou obhajobou ve věci zmiňované kauzy.

V base se báli, že mne unesou…

Během chatu si dokonce vzpomněl i na to, jak jeho pobyt za mřížemi vazební věznice monitorovali novináři a zavzpomínal, když jeho atletické výkony fotili reportéři Blesku z helikoptéry. „Moc jsem si okolí raději nevšímal, ale věznici to dělalo problémy. V té všeobecné panice měli strach, abych nebyl někým unesen,“ zmínil Rath a neodpustil si za větou smajlíky.

Do smíchu mu ale podle jeho slov mnohdy nebylo. Co pro něj ve vazbě bylo nejhorší, shrnul spíše lakonicky. „Naprostá izolace od blízkých lidí a nemožnost nějak smysluplně naplnit den, to je asi nejhorší,“ uvedl, přičemž zdůraznil, že nezahořkl takzvaně na celý svět, a to i přesto, že celý svůj proces považuje za politický, respektive vedený konkrétně a pouze proti své osobě.

Nechci si zaplevelit duši něčím jako nenávist. Jen mi je líto, že žijeme v zemi, co zase sklouzává k totalitě díky defektním jedincům, kteří své mindráky řeší represí vůči druhým lidem. Je to tu asi hluboce zakořeněno a to je strašná škoda. Mnoho našich problémů je způsobeno právě tou úpornou snahou někomu uškodit. To platilo za protektorátu jako v padesátých letech, a pak i po okupaci sovětskou armádou. Teď se to zase vrací a sílí, to mě děsí," řekl na chatu Rath.

mirkazam ( 11. prosince 2013 11:13 )

Tak to se Moravcovi ani trochu nedivím, že chtěl vyhodit arogantního náfuku.Rath se považuje za politického vězně.Ale je to jenom samolibý komediant,který si nevidí do huby. Teď se považuje za mediální hvězdu,ale doufám, že mu jeho manévrování a kecy o nevině nevyjde.

vavrjan ( 10. prosince 2013 10:54 )

Moravec by měl být soudný a nechat již toho. Je to skutečně namyšlený jedinec, který vystupuje jak ředitel zeměkoule. Jeho doba se již přežila a chce to někoho nového, který není zahleděný sám do sebe jako on. U něj jsou všichni blbci a jedině on je ideál.

fantom88 ( 10. prosince 2013 10:18 )

valdis - předběhl jste mě Drath je tak zahleděnej do sebe a nosí rypák taáááák nahoru, že si už ani nevidí pod nohy

valdis ( 10. prosince 2013 09:12 )

S Rathem se dá souhlasit jedine " podlehl pocitu vlastní geniality a vyjímečnosti" Naprostý soúhlas,ale s konstatovaním, že o tomhle mluví z jeho vlastní zkušenosti ! No a Ratha to drží neustále! Snad když vyfasuje 12 let, bude mít dostatek času na léčbu a i ten sex co spomýnal v kriminále snad dožene! Moravec je ješte učeň v tomhe - vuči mistru Rathovi!

zadnice ( 26. listopadu 2013 13:10 )

S Moravcem má naprostou pravdu, je to nafoukanec! Dříve jsem ho sledoval pravidelně, nyní už nikoliv!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa