Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Neskutečný příběh bezdomovců: Z ulice přímo před kameru!

Autor: tas - 
23. listopadu 2013
18:34

Existenční problémy trápí stále více lidí, a jak se vše zdražuje, tak i stoupá počet bezdomovců. Na tento fenomén se proto rozhodla upozornit kampaň Days of Hope, která probíhá nejen na území Česka, ale i v jiných evropských zemích. Již dnes si tak stoupl před kameru první z odvážlivců!

Kampaň Days of Hope rozjela Česká televize. Ta do ní zapojila čtveřici bezdomovců, kteří zaujali svými příběhy. Prvním, kdo se objevil na obrazovce v rámci živého vstupu Studia 6 a ohlásil předpověď počasí, byl Petr Bláha.

 Zámečník Petr žil na ulici celých osm let. A co ho na ní přivedlo? Hra na automatech. Kvůli jeho vášni se mu nejdříve rozpadla rodina a po neuváženém podnikání přišel i o byt, který mu sebrali exekutoři. Z Krupky u Teplic, kde byl do té doby jeho domov, se přestěhoval do Prahy, aby zde začal prodávat časopis Nový prostor. Jeho příběh patří k těm šťastnějším, z nejhoršího se totiž dokázal vyhrabat a v roce 2010 se z ulice dostal pryč. V současnosti vychovává tříletou dceru se svou druhou ženou a rád by svému okolí dokázal, že ještě není na odpis.

A jak si při přímém přenosu vedl? Mírně nervózní Petr se před kameru postavil v pražském Podolí a po mírném přebreptávání na začátku se rozjel tak, že od profesionála se odlišoval téměř jen svým lidským zjevem a zvoleným slovníkem. „Mám dojem, že následující dny se počasí moc nezmění, můžeme očekávat, že večer začne slabě sněžit i v nížinách, takže začne bejt zima, já už to cítím na rukách,“ řekl Petr ve svém vstupu.

Česká televize bude v projektu pokračovat a v následujících třech týdnech se postupně na obrazovkách v rámci Studia 6 objeví ještě Emil Jíra, Jan Verteleckyj a Jan Kuchta.   

abvydavatelstvi ( 23. listopadu 2013 20:13 )

Každý je strujcem svého štěstí nebo neštěstí ..... Někteří jakože bezdomovci jsou na tom mnohem líp než zaměstnání .... dokážou si za den vyzebrat od 300 až po 2000 Kč... podle toho jak dlouho Žebraji .... Potom peníze utrati po hernách a hospodách po Praze ..... stačí se podívat na kamerové záběry z heren a hospod... nejvíc Chodi hrát do Kotvy .... K tomu berou měsíčně sociální dávky nebo důchody ..... jedna stará bezdomovkyne měla důchod i s vdovským důchodem a připlatkem přes 14 000 Kč.... k tomu skoro denně vyzebrala i tisíc korun... které večer nahazela do automatu .... a o byt přišla proto že ho pronajimala dvěma prostitutkam a brala od nich za to prachy.... neplatila nájem a proto skončila na ulici... Ti kteří organizuji všelijaké soucitne projekty by si měli nejdřív zjistit jaká je pravda.... ..

Zobrazit celou diskusi