Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Podnikatele Krejčíře zatkli v JAR! Blesk ho stihl navštívit v jeho luxusní vile

Radovana Krejčíře zatkla v JAR policie: Nedlouho předtím ho v jeho luxusním domě navštívili reportéři Blesku
Radovana Krejčíře zatkla v JAR policie: Nedlouho předtím ho v jeho luxusním domě navštívili reportéři Blesku  (Autor: Blesk - Ladislav Křivan)
Autor: simao, ČTK - 
22. listopadu 2013
18:57

V Jihoafrické republice zadrželi uprchlého českého podnikatele Radovana Krejčíře! Viní ho prý z pokusu o vraždu a z únosu, uvedl server EyeWitnessNews. Na místě jsou reportéři Blesku a zjišťují podrobnosti. Ke Krejčířovu zatčení došlo nedlouho poté, co ho navštívili přímo v jeho luxusní vile.

Jihoafrická policie (SAPS) potvrdila, že Krejčíře zadržela a v sobotu v poledne místního času se bude konat tisková konference týkající se Krejčířova zadržení. "Mohu potvrdit, že byl zadržen," řekl webu Mail and Guardian mluvčí SAPS Solomon Makgale. Reportéři Blesku se přímo na místě dozvěděli, že Krejčíře údajně sebrali ve čtvrt na šest v centru Johannesburgu.

Blesk je aktuálně přímo v JAR, kde Krejčíře navštívil nedlouho před zatčením v jeho luxusní vile. Podnikatel působil suverénním dojmem a tvrdil, že jihoafrická půda pro něj není nijak extrémně horká. Život zde si naopak chválil...

Video  Blesk u Krejčíře v JAR: Co řekl o rodině a strachu?  - Eva Pospíšilová,Ladislav Křivan
Video se připravuje ...

Kolem Krejčíře je však v poslední době pořádný rozruch. Podnikatele stihla i velká ztráta, když při bombovém útoku zemřel jeho kamarád Jan Charvát (†39). Stal se obětí výbuchu v Krejčířově podniku Money Point v Johannesburgu. Spekulovalo se, zda terčem útoku neměl být sám Krejčíř.

Krejčíře v JAR zatkli i v minulosti

Český podnikatel měl v JAR problémy se zákonem již v minulosti. Zatčen byl nejméně dvakrát. V březnu 2011 ho policie sebrala kvůli podezření z pojišťovacího podvodu. Podle vyšetřovatelů předstíral rakovinu močového měchýře a pojišťovně tak způsobil škodu asi 4,5 milionu randů (zhruba 11 milionů Kč). Soud však podnikatele propustil na kauci a v dubnu 2012 bylo obvinění z podvodu dočasně staženo. Loni v únoru byl pak český podnikatel zatčen kvůli podezření z účasti na ozbrojené loupeži v obchodě s elektronikou v Pretorii ve snaze vymáhat dlužné peníze. V říjnu 2012 bylo obvinění vůči němu rovněž staženo.

Video  Radovan Krejčíř byl zadržen v JAR a podle jihoafrické policie bude obviněn z pokusu o vraždu a z únosu  - Blesk - Ladislav Křivan
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině