Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Poprava kmotra ČSSD Housky: V těle měl čtyři kulky!

Autor: simao, oj - 
19. listopadu 2013
16:51

Šedá eminence ČSSD Roman Houska (†51) byl zavražděn. Bezvládné tělo přikryté plachtou našel majitel jedné chomutovské stavební firmy Vlastimil Rindoš, který přišel na sjednanou schůzku.  Podle informací Blesk.cz byl vlivný podnikatel popraven zblízka čtyřmi kulkami.

Vlastimil Rindoš byl Houskovým obchodním partnerem, ale také kamarádem. To, co spatřil na zemi před Houskovou garáží, ho zděsilo. "Přijel jsem k jeho domu, na zemi leželo tělo, které bylo přikryté plachtou. Nebylo vidět kdo to je, koukala jen ruka. Zavolal jsem policii," podělil se Rindoš Právu se svým hrůzným zážitkem. Více však mluvit nechtěl. Policie mu ostatně detaily prozradit zakázala.

Sousedé slyšeli více výstřelů, tvrdí advokát

Co se před Houskovým domem mohlo stát, to Houskův kamarád netuší. neviděl patrně ani nikoho ujíždět (případně utíkat do nedalekého lesa). Něco málo však prozradil i advokát Michal Kis, který pro idnes.cz dodal: "Podle toho, co slyšeli sousedé, byla víc než jedna rána. Stopy krve byly v garáži i před ní." Stále tak není jasné, zda Houska přišel o život v garáží, a nebo před domem.

Video Policisté prohledávají místo činu - Blesk - Helena Lacinová
Video se připravuje ...

Houskova partnerka na neschopence

Partnerka severočeského politika a podnikatele Housky, exhejtmanka Jana Vaňhová, nese celou záležitost velmi špatně. Zhroutila se, na veřejnosti za ní mluví právě Kis, který v minulosti zastupoval právě Housku. "Paní náměstkyně je po lékařské prohlídce v pracovní neschopnosti," řekla idnes.cz její asistentka Marcela Dušková. Vaňhová vyhledala dokonce lékařskou pomoc, po návštěvě ordinace se však vrátila zpátky domů - do chomutovské čtvrti, přezdívané Beverly Hills.

Pachatel neznámý

Spekuluje se přitom, proč šíbr z ČSSD Houska skončil s prostřelenou hlavou. Buď to může souviset s jeho podnikáním, objevily se však i zvěsti o možném vydírání - Houska se údajně chlubil kompromitujícími materiály, které má na lidi z byznysu, ale i politiky. Policisté zatím pachatele stále hledají. "Dokud nebudeme mít informace o pachateli, nebudeme poskytovat žádné další informace," uvedl státní zástupce Jakovec. 

Dryml: Odvrácená strana ČSSD

Současní sociální demokraté nechtěli Houskovu vrazdu příliš komentovat, někteří bývalí členové strany však označili Housku za kontroverzního člověka. V minulosti měl i několikrát problémy se zákonem, nařčení z vydírání během privatizace v 90. letech se však soudně ubránil. "Smrt Romana Housky jasně ukázala odvrácenou tvář ČSSD, spojenou se záhadným financováním kampaní a napojením na evropské peníze i podporu podivných krajských projektů. Šlo o velmi významného člena ČSSD a ukazuje se, že mafiánské praktiky vyplouvají na povrch! Nyní aby se bála také bývalá hejtmanka kraje Jana Vaňhová," uvedl senátor Vladimír Dryml, bývalý člen ČSSD.

Houska zatažen i do úplatkářské kauzy

Houska přitom v minulosti čelil i podezření z úplatkářství. Podnikatel Jan Šámal z Bíliny v roce 2007 obvinil Housku z toho, že po něm chtěl úplatek 250 tisíc korun za to, že mu zajistí vítězství v konkurzu na provozování parkovišť v centru Chomutova. Do budovy chomutovského magistrátu tehdy vtrhli kriminalisté z ÚOOZ a odnesli si dokumenty k zakázce. Nikdo ale nebyl obviněn a Houska žádost o úplatek popřel.

rezacek ( 20. listopadu 2013 12:20 )

Ta jeho metresa by to měla ozřejmit: tak kolik těch kulek měl vlastně v pytlíku.

pelagie ( 20. listopadu 2013 06:41 )

Tak nejdříve to byla jedna kulka do hlavy následně ještě dvě rány do prsou a nyní měl v těle čtyři kulky.... a nakonec se dozvíme, že byl prostřílený jako řešeto ....díváte nám to po kapkách

rumovapalice ( 20. listopadu 2013 00:53 )

vypadá jak tvoje máma ty přičmoudlej z.m.r.de

va45 ( 20. listopadu 2013 00:52 )

pro tomik007 Čekal jsem který vůl to napíše.Vyšlo to na tebe.

cocca ( 20. listopadu 2013 00:51 )

 Přikryl ho plachtou aby se mu nemusel dívat do tváře,jako by chtel odčinit co udĕlal.Nejspíš Houska svýho vraha moc dobře znal.

Zobrazit celou diskusi