Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Byl to mafián, říká Petra Paroubková o kmotrovi Houskovi! Sobotka lituje Vaňhovou

Autor: simao - 
19. listopadu 2013
12:58

Vražda vlivného člena severočeské ČSSD Romana Housky otřásla jeho okolím i stranou. Zatímco policie prohledává část Chomutova, kde k mordu došlo, objevují se již první reakce - od Houskovy partnerky Jany Vaňhové, kolegů ze strany, ale třeba i Petry Paroubkové, s jejímž mužem byl Houska před časem ve při. Paroubková bez servítek označila Housku za mafiána! 

Romana Housku, vlivného podnikatele, politika a severočeského kmotra, zabil neznámý pachatel - před jeho vilou v Chomutově v pondělí večer. Tělo podle serveru novinky.cz přikryl celtou, snad aby neviděl své oběti do tváře... Houskova partnerka a bývalá ústecká hejtmanka Jana Vaňhová je zdrcená. A upřímnou soustrast jí vyjadřují i jejich kolegové z ČSSD. "Tato bolestná situace, která nastala, je pro mě velmi citlivá a osobní a hluboce se dotýká nejen mě, ale také všech pozůstalých. Proto se nebudu k této záležitosti nadále vyjadřovat a prosím všechny v této situaci o shovívavost," uvedla dnes v tiskovém prohlášení bývalá ústecká hejtmanka Vaňhová.

Sobotka: Je mi líto jeho partnerky

Šéf strany Sobotka pro lidovky.cz dodal: "Je to tragická událost a je mi líto Jany Vaňhové. Věřím, že policie zločin vyšetří a dopadne pachatele. Jinak k celé události nemám žádné informace nad rámec toho, co se objevilo v médiích." Místopředseda Zaorálek pak bouřil: "Policie to musí vyšetřit!" Ne každý ve straně však byl s Houskou zajedno.

Houska kontra Paroubek

Houska měl v minulosti ostrý střet i s bývalým šéfem ČSSD, který si ho pozval na kobereček kvůli nečekanému přirovnání - severočeský šíbr totiž označil Paroubka za pokračovatele sovětského politika, šéfa tajné policie NKVD a jednoho z vykonavatelů Stalinových čistek Lavrentije Beriji. "Paroubek, to je novodobý Berija. Dokáže rozložit demokratický systém kdekoliv, kam se svou suitou veksláků a ranařů vstoupí," řekl v září 2011 v Parlamentních listech Houska. Paroubek hnal celou věc k soudu, ten však letos v září rozhodl v jeho neprospěch.

Paroubková: Byl to mafián!

U Paroubků si však i nadále myslí o Houskovi své. "On byl mafián," napsala Petra Proubková na Facebooku. "Byl kontroverzní. Ale jak nazvete člověka, který se choval jako on? Sorry za upřímnost," pokračovala expremiérova manželka. "Napsala jsem to i ve své knize, řada věcí kolem něho mi přišla jako mafiánské praktiky. Když přejel strážníkovi autem nohu, mluvilo se o vydírání... Nemyslela jsem tím označením ovšem jenom jeho," dodala Petra Paroubková pro Blesk.cz. I jejímu muži prý přitom v minulosti vyhrožovali. Ovšem aby někdo sáhl k takovému hrůznému činu - vraždě vlivného politika - to sama nepamatuje. Tak trochu městečko Palermo.

Takto okomentovala Petra Paroubková vraždu severočeského kmotra z ČSSD Housky na Facebooku Takto okomentovala Petra Paroubková vraždu severočeského kmotra z ČSSD Housky na Facebooku | Facebook

Špatná zpráva pro ČSSD, tvrdí Foldyna

Jako jeden z prvních přitom Houskovu smrt potvrdil jeho stranický kolega, poslanec Jaroslav Foldyna. "Naposledy jsem ho viděl při hlasování ústředního výkonného výboru, kde se jednalo o tzv. puči," řekl Foldyna Deníku. S Houskou přitom měli v minulosti konflikt - mezi spolu straníky málem došlo i na pěsti. To už ale vzal prý čas. Nyní je Foldyna především otřesený a zděšený. "Pro ČSSD to není dobrá zpráva. Vrhá to na ni špatné světlo, co má mezi sebou za lidi. Určitě to však s politikou nesouvisí, nebo zcela okrajově. Houska byl výbušný a kontroverzní, nedivil bych se, kdyby mu dal někdo přes hubu, ale tohle je tedy síla. Spíš to bude mít souvislost s jeho osobními a podnikatelskými vazbami," uvedl Foldyna.

lamis ( 20. listopadu 2013 23:48 )

to bude nejlepsi, ted je na rade Krejcir ,

lamis ( 20. listopadu 2013 23:45 )

souhlas

lamis ( 20. listopadu 2013 23:44 )

to rika ,ta prava ta se take nuse motat do vseho po cem je ji h....o

mariama ( 20. listopadu 2013 14:22 )

 Nerozumim tomu, proc se dava tolik prostoru v tisku Petre Paroubkove. Je vubec nekdo, koho jeji nazory zajimaji? Nikdy nebyla politicky aktivni a pritom se vyjadruje jako politicky vyznamna osobnost. Vidim v tom nenaplnene touhy druhe damy CR a asi je hodne zklamana, kdyz ma potrebu kolem sebe tak kopat. Je to hloupoucka, bezvyznamna osubka, ktera se svymi vyroky jen zesmesnuje.

mirkazam ( 20. listopadu 2013 07:59 )

Na co si ta rádobychytračka hraje ?? Že do všeho camrá. On snad někdo zvědavý na kecy této osoby. Cpe se pořád do popředí a řeší věci,jeno aby se zviditelnila. Je to chudera, která se nedočkala splnění svých vysokých ambicí !!!

Zobrazit celou diskusi