Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Češce v Norsku vzali syny: Smí je vídat jen 2x ročně!

Evy smí své syny vídat pouze dvakrát ročně, je z toho zoufalá.
Evy smí své syny vídat pouze dvakrát ročně, je z toho zoufalá.  (Autor: profimedia.cz)
Autor: shp - 
18. listopadu 2013
09:39

S neuvěřitelným smutkem v srdci musí kvůli byrokratickým postupům v Norsku žít Češka Eva Michaláková, která již několik let žije v této severské zemi. Úřady jí odebraly syny (2 a 6) kvůli údajnému zneužívání otcem. To vyvrátila policie, ale děti rodině navráceny stále nebyly, napsalo Právo.

Chlapečci byli odebráni rodině v květnu 2011, protože si starší z nich stěžoval učitelce ve školce ve Steinbergu, že je tatínek budí v noci a obtěžuje. Podezření vyvrátilo policejní vyšetřování, ale od té doby se případ nikam nepohnul.

Synové byli rozděleni do dvou rodin

Sourozenci byli umístěni do dvou pěstounských rodin, kde žijí dodnes. Nemají tak kontakt s rodiči, stejně jako s českým jazykem. Kromě policie zneužívání vyvrátil samotný soud, ale ani jeho názor navrácení dětí právoplatným rodičům nepomohl.

Vídá je je jen dvakrát ročně

Česka má teď nárok vidět syna pouze dvakrát do roka po dobu dvou hodin. Podle Práva nejde o první podobný případ v zemi, podle stejného postupu byly neprávem odděleny od rodičů i norským rodinám. O případ Evy se zajímá i české ministerstvo zahraničí, je však otázkou, zda dokáže s norskou byrokracií pomoci.

sova13 ( 19. listopadu 2013 12:42 )

To platí tak ještě snad v Anglii a Německu. Jinde už si Juvenilní justice vydobyla takové postavení, že jde v tomhle i proti občanům vlastní země - obchod s dětmi na prvním místě - a právě v Norsku je to nejhorší.

abyss ( 18. listopadu 2013 22:23 )

http://www.ostrava-online.cz/blogy/norska-statem-organizovana-pedofilie-a-incest

abyss ( 18. listopadu 2013 22:14 )

abyss ( 18. listopadu 2013 22:12 )

Je to v podstatě řízená devastace celých generací

abyss ( 18. listopadu 2013 22:11 )

Jak mohou být děti, unesené z funkční rodiny, vyrvané z náručí rodičů a dané tomu kdo si je koupí, spokojené????????

Zobrazit celou diskusi