Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Auto sjelo na Klatovsku do rybníku: Uvnitř se utopil muž (†27)!

Uvnitř vozu se utopil mladý muž (†27)
Uvnitř vozu se utopil mladý muž (†27)  (Autor: Reprofoto TV Prima)
Autor: shp, ČTK - 
16. listopadu 2013
19:58

Mladý muž (†27) z Klatovska zemřel v osobním autě, které dnes ráno našli lidé ve vodní nádrži v Tedražicích u Sušice na Klatovsku. Auto skončilo v nádrži na střeše, mrtvý byl na zadním sedadle. Kdo ale vůz řídil?

„Policisté si nebyli jistí, zda ve voze necestoval ještě někdo jiný, policejní potápěč proto prohledal nádrž a psovod se psem prošel okolí. Nikoho dalšího už nenašli,“ řekla policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Ve vodě skončil v noci

Auto podle ní skončilo ve vodě zřejmě už v noci, na tísňovou linku oznámili nehodu svědci až ráno v 07:15. Osobní vůz Peugeot 306 podle dosud zjištěných informací jel směrem na obec Čejkovy, v pravotočivé zatáčce na okraji Tedražic vyjel vlevo a skončil v požární nádrži.

Sjel do rybníku kvůli mlze?

Podle předběžného vyjádření lékaře se muž zřejmě utopil, přesné příčiny smrti určí nařízená pitva. Veškeré okolnosti nehody zjišťuje policie. „Ráno byla hrozná mlha a on prý jel rovně,“ řekl jeden z obyvatel nedaleké chatky TV Prima.

snezny.levhart ( 17. listopadu 2013 00:40 )

... Zásadní fakta - zdali dveře či okno vozu u řidiče byly otevřené (která plesk samozřejmě opět nezmínil) - asi budou hrát hlavní roli. Pokud ne, mohl řidič poté, co se kvůli značnému přetlaku vody z rybníka nedostal ven předními dveřmi, hledat štěstí vzadu, leč ani tam se mu nemuselo podařit z vozu uniknout. Pak už je "záhadou" pouze jeho poloha, ale mohl upadnout případnou ztrátou vědomí, nebo pod tlakem vody, vtekajici do auta. Důležité budou též závěry soudního lékaře, hlavně příčina smrti, zda měl nebožtík vodu v plicích, případně zemřel při vědomí apod.

snezny.levhart ( 16. listopadu 2013 23:03 )

Že by řidič hned po havárii, tedy nejspíš v bezprostředním ohrožení života, přelezl na zadní sedadlo, aby si tam vklidu střihnul vodnického šlofíka, to se jeví velmi nelogické a nepravděpodobné i v případě, že upadl do šoku. Je spíš evidentní, že řidič, bez ohledu na stav spolucestujícího vzadu, vůz ihned po nárazu opustil, a pokud k havárii došlo v noci (nejspíš tedy během návratu z nějaké večerní páteční zábavy), mohl mít patrně dost času vzdálit se po svých, eventuelně až k svému bydlišti, pokud se nalézá v bližším okolí. To jistě pomůže zjistit jednoduchý fakt - kdo je majitelem auta. Myslím, že v dané situaci nelze cizí zavinění vyloučit.

Zobrazit celou diskusi