Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Jediná radost matky Moniky: Po smrti Adrianky (†3) se jí narodilo dítě

Autor: shp, iza - 
16. listopadu 2013
05:02

Před rokem si její dcera Adrianka (†3) hrála na zahradě při stavění žumpy. Někdo z ní zvedl víko, holčička do jímky spadla a utopila se. Maminku Moniku (25) teď viní z její smrti. Její jediné štěstí je, že se jí půl roku po smrti dcerky narodilo miminko.

„Za smrt mé dcerky by měl pykat někdo jiný. Krmila jsem zrovna její sestřičku a Adrianka byla na dvorku plném dětí a lidí, přímo pod okny. Najednou se po ní slehla zem,“ vzpomíná Monika.

Děvčátko s duší Adrianky

Se smrtí dcerky se Monika nikdy nevyrovnala, přestože se jí před půl rokem narodila další holčička, už čtvrtá. Věřila, že přivede na svět opět děvčátko, které bude mít duši Adrianky. Když stanula před okresním soudem, kde je obžalovaná z usmrcení z nedbalosti, celá tragédie se jí znovu vrátila.

Obžalovali i stavbaře

Společně s matkou je obžalován i stavbyvedoucí firmy, která jímku budovala. „Nechal ji zajištěnou jen transportním poklopem. Jednalo se o lehké plastové víko, která mělo pouze zabránit vniknutí dešťové vody,“ uvedla žalobkyně Monika Oborilová. „Jiné víko v objednávce nebylo. Odběratel byl informován o tom, že je nutné jímku zabezpečit jiným poklopem či oplotit,“ hájil se stavbyvedoucí.