Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kellner na nákupech: Pořídil si půlku O2 Areny! Za 600 milionů korun

Miliardář Petr Kellner opět nakupuje. tentokrát rozhodující podíl v pražské O2 Areně
Miliardář Petr Kellner opět nakupuje. tentokrát rozhodující podíl v pražské O2 Areně  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
12. listopadu 2013
14:33

Impérium nejbohatšího Čecha Petra Kellnera se dál rozrůstá. Po obří nabídce na mobilního operátora Telefónicu, u které by již měla být ruka v rukávě, se chystá další nákup - Kellner by se měl stát novým většinovým vlastníkem O2 Areny. Jaké má s moderní halou záměry?

Hraje tam hokejová Slavia, tenisoví fanoušci zde oslavovali triumf v Davis cupu, nedávno tam při zdařilých koncertech se Janáčkovou symfonií i sám s akordeonistou vystoupil na zdařilých koncertech ostravský bard Jarek Nohavica. Na pódiu, které předtím přivítalo třeba Madonnu. Řeč je o multifunkční O2 Areně v pražských Vysočanech, která však hledala nového většinového vlastníka. Tím se nyní stal nejbohatší Čech Petr Kellner. Podle serveru aktualne.cz totiž koupil zhruba polovinu arény za zhruba 600 milionů korun.

Kellner prodej realizuje opět přes svou investiční společnost PPF. Ta již část akcií v O2 Areně vlastnila, ovšem společně s KKCG dalšího miliardáře Karla Komárka. Přes firmu Bestsport arena drželi dohromady a napůl zhruba 86% akcií. Zbylých 14% vlastní majitelé dluhopisů, kteří přispěli na financování výstavby haly.

Nyní však došlo k "rozstřelu" o to, kdo bude vlastnit rozhodující balík akcií. Vyhrál Kellner, Komárek a spol. zůstanou v aréně jen jako menšinoví vlastníci. Server idnes.cz napsal, že zatímco PPF nabídla v obálkové metodě 600 milionů, KKSG pouze 200 milionů.

Hušákova arena za 8 miliard

Není přitom jasné, jaké má Kellner s halou záměry. Podobně jako u sítě Telefónica se však objevily spekulace, že dlouhodobý záměr Kellner s O2 Arenou nemá. A že ji koupil jen kvůli tomu, aby ji v pravý čas a samozřejmě za vyšší částku opět prodal dál. O stadion totiž mělo v minulosti zájem více subjektů. Žádné námluvy však až do současné doby nevyšly.

Dřívější Sazka Arenu přitom postavila společnost Sazka Aleše Hušáka. Její stavba se prodražila podle aktualne.cz až na 8 miliard korun, loterijní společnost Sazka se nakonec dostala do insolvence a poté do konkurzu. A Hušák do problémů se zákonem kvůli údajnému "vysávání" Sazky. Její činnost přitom převzala společnost SAZKA sázková kancelář, vlastněná právě finančními skupinami PPF a KKCG. Tedy Kellnerovci a Komárkovci.

hrneczuhrinevsi ( 12. listopadu 2013 19:59 )

megazloděj a vypadá jak postiženej

krtekub ( 12. listopadu 2013 16:43 )

Nestálas celá výstavba O2 arény náhodouv 4.5 miliardy? Takj jakto, že kecají o jedné. Zdytek byl zaplacen z naších daní a ze Sazky asi? Nevím,

evelajn3 ( 12. listopadu 2013 16:15 )

Shelby16 ( 12. listopadu 2013 16:09 )

Vážení, máte tam chybu ! "Server idnes.cz napsal, že zatímco PPF nabídla v obálkové metodě 600 miliard, KKSG pouze 200 milionů." Správně má být 600 miliónů !

zkzkz ( 12. listopadu 2013 16:07 )

Zloděj jeden zlodějská

Zobrazit celou diskusi