Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Zeman o svém zranění: Narazil jsem do skříně! Premiér bude, až vstanu z vozíku

Miloš Zeman ozřejmil své zranění: Narazil do skříně
Miloš Zeman ozřejmil své zranění: Narazil do skříně  (Autor: Archiv Blesku, Hrad)
Autor: ČTK, simao - 
11. listopadu 2013
21:29

Prezident Zeman dnes upřesnil informace okolo svého zranění. Nenarazil prý kolenem do zdi, ale do skříně. A zodpověděl i řadu zajímavých otázek. Menší sodu dostal Bohuslav Sobotka, pokud bude chtít být premiérem. Na jmenování si bude muset počkat, až Zeman vstane z vozíku.

Když Václav Moravec volal ze svého pořadu Miloši Zemanovi do Lán, dočkal se rozverné odpovědi. "Halóóó, tady Impulsovi," ohlásil se mu prezident. Jaképak oficiality. Poté ale už Zeman, jako ho známe, zodpověděl po svém na řadu otázek. Třeba kdy jmenuje premiéra a jak to bylo přesně s jeho zraněním.

Bacha na skříně!

Zeman tvrdí, že si bolestivé zranění kolene přivodil nárazem do šatní skříně. "Tvrdé dřevo bolí poněkud víc, než kdybych se praštil o zeď," odhadl Zeman v dnešním rozhovoru v Rádiu Impuls, čímž se vysvětluje jeho neformální pozdrav. "Nebyl to náraz do zdi, byl to náraz kolenem do šatní skříně," uvedl prezident věci na pravou míru. Nyní se mu však už prý daří lépe, může koleno již i ohýbat, ale stále chodí jen o francouzských holích a pohybuje se na kolečkovém křesle. Zdůraznil také, že na zámku v Lánech normálně pracuje a přijímá návštěvy. A to každý den.

Sobotka si počká

Zeman přitom odhaduje, že plně se do úřadu vrátí až začátkem prosince. Současné politické dění však samozřejmě sleduje. A Bohuslavu Sobotkovi vzkázal: "Pouze ho upozorním, že pokud bych ho jmenoval premiérem, tak bude muset počkat, protože to je poněkud důstojnější záležitost, kterou nemohu řešit z invalidního vozíku." Šéf ČSSD tak bude muset počkat, až bude Zeman opět při plné síle.

aluman ( 12. listopadu 2013 16:58 )

....nebo oba.

bramboracka ( 12. listopadu 2013 15:58 )

chachacha -kolik verzí ještě uslyšíme? nejdřív narazil do zdi, pak upadl na shrnutém koberci/to zavinil pes/,nakonec narazil do zdi. Nevím, ale tady někdo sakra LŽE. Buď pan prezident sám nebo Holcát.

abzk ( 12. listopadu 2013 12:39 )

Národní rada osob se zdravotním postižením (NROZP) se v úterý ohradila proti výroku prezidenta Miloše Zemana, který v pondělí uvedl, že nechce jmenovat nový kabinet, dokud bude zdravotně indisponován a částečně upoután na invalidní vozík. V prohlášení žádají omluvu, neboť mají za to, že prezident nepřímo označil vozíčkáře za méně důstojné. zdroj novinky.cz

abzk ( 12. listopadu 2013 11:46 )

...a navíc je tutově stejně nevinná

abzk ( 12. listopadu 2013 11:46 )

souhlas

Zobrazit celou diskusi