Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Zřícení letadla: Ženu vytáhl z hořícího stroje další cestující, jako jediní přežili!

Nehoda letadla Fairchild Metroliner si vyžádala pět mrtvých, díky pohotovému pasažérovi jich nebylo víc
Nehoda letadla Fairchild Metroliner si vyžádala pět mrtvých, díky pohotovému pasažérovi jich nebylo víc  (Autor: Google Mapy/Archiv)
Autor: shp - 
11. listopadu 2013
09:05

Nejednou se letadlo začalo třást a nekontrolovatelně padat ke kanadské zemi. Po ohlušujícím dopadu se jeden cestující probral v zadní části stroje a všiml si, že i žena vedle něj žije. Podařilo se mu ji vytáhnout ven. Všichni ostatní na palubě zahynuli.

Pět osob zahynulo v neděli při nehodě menšího civilního dopravního letadla, které se zřítilo v Kanadě. Ze sedmi lidí na palubě se zachránili jen dva. Uvedla to dnes místní policie.

Oheň se přenesl od letadla na porost

„Jeden z cestujících, který seděl vzadu, byl schopen zachránit pasažérku a vynesl ji do bezpečí,“ řekl seržant Rob McDonough pro místní kanadský web Kenora Online. Podle něj bylo celé letadlo v plamenech. Od stroje chytilo i nedaleké křoví a oheň se šířil dál.

Příčina havárie není známa

Tragická nehoda postihla stroj typu Fairchild Metroliner s dvěma turbovrtulovými motory na severozápadě provincie Ontario. Letoun společnosti Bearskin Airlines mohl kromě posádky vézt až 19 cestujících. Příčina jeho zřícení u letiště v oblasti obce Red Lake se teprve vyšetřuje.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi