Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tragédie při policejní honičce: Nezletilý pronásledovaný zabil řidičku!

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: simao, ČTK - 
5. listopadu 2013
20:35

Nezletilý delikvent s bohatou kriminální minulostí ujížděl včera v Litvínově před policejní hlídkou. Bez řidičského průkazu. Při honičce se střetl s autem, jedoucím v protisměru. Jeho řidička však dnes zraněním podlehla, těžce zraněný mladík je stále v nemocnici.

Pondělní drama v Litvínově skončilo bohužel smrtí řidičky, do které při policejním pronásledování narazil před muži zákona ujíždějící mladík. Nezletilý řidič s kriminální minulostí a bez řidičského průkazu se v protisměru srazil s jejím vozem, řidička dnes svým zraněním podlehla, informovala o tom mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Nehoda se stala krátce před 21:00 na silnici 1/27 u Litvínova. Řidič automobilu Škoda Octavia na sebe hlídku upozornil tím, že jel v Litvínově bez rozsvícených světel a poté zastavil u kruhového objezdu. "Policisté, kteří jeli ve stejném směru, se proto rozhodli vůz zkontrolovat. Vyzvali řidiče k předložení dokladů. Řidič z vozu vystoupil, ale s policisty nekomunikoval a nespolupracoval. Náhle skočil do vozidla, to nastartoval a chtěl odjet," popsala Světláková.

Řidič vlekl policisty po vozovce!

Policisté se mu v tom snažili zabránit. Řidič však přidal plyn a několik metrů je vlekl po vozovce, poté z místa ujel. Policisté se ihned pustili za ním. "Dle zjištěných informací měl řidič ujíždět bez světel směrem k Záluží velkou rychlostí a přitom nebezpečně přejížděl z pravého pruhu do levého," uvedla mluvčí. Řidič nereagoval na světelnou signalizaci policistů, která ho vyzývala k zastavení. "Náhle s vozidlem přejel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím vozem tovární značky VW. Řidička z VW utrpěla při nárazu těžké zranění a v nemocnici na následky zranění dnes zemřela," sdělila Světláková. Mladík je hledanou osobou a policii je znám pro svou kriminální minulost. "Skončil s těžkým zraněním v ústecké nemocnici. Zda byl řidič ovlivněn návykovou látkou, bude předmětem dalšího šetření," uzavřela mluvčí.

wimr ( 29. listopadu 2013 17:36 )

škoda si otloukat ruce, měl jsi ho raději přizabít bejsbolkou,

andreslawicky ( 6. listopadu 2013 13:56 )

Policie v této zemi je zcela k ničemu dokážou jen otravovat slušné lidi na darebáky nesvedou vůbec nic .Může tady někdo napsat kdy mu policie pomohla???Kdy mu třeba našla ukradené auto??Nebo zatkla člověka který mu vykradl byt???Vím jedno policie je zcela k ničemu na grázla platí jen tvrdá rána pěstí nebo studený špinavý sklep jinak nic.Já si našel zloděje co mi vykradl chalupu sám nevolal jsem žádnou policii aby s ním sepsala protokol dostal tolk ran pěstí že je nestačil spočítat a hlavu měl jako balón od té doby ví každý lůzák v okolí že na policii nechodím ale že si ho časem ulovím sám a zákon si beru již několik let do svých rukou.

andreslawicky ( 6. listopadu 2013 13:51 )

Pomáhat a chránit

andreslawicky ( 6. listopadu 2013 13:50 )

To se hrozně vyplatí chytat blba který potom zabije člověka je vidět že u policie slouží opravdu elita národa lůzy

mortis69 ( 6. listopadu 2013 04:35 )

S přísnými tresty souhlasím Jen mi není tak docela jasné,jak může někdo fyzicky odsedět dva po sobě jdoucí tresty doživotí Asi počkaj,až se znovu narodí a zavřou ho zas

Zobrazit celou diskusi