Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Tažení proti nelegální marihuaně? Razie po celém Česku a 50 případů šíření toxikomanie!

Policisté rozjeli rozsáhlou akci s cílem vymýtit nelegální pěstírny konopí
Policisté rozjeli rozsáhlou akci s cílem vymýtit nelegální pěstírny konopí  (Autor: archiv Blesku)
Autor: simao, ČTK - 
5. listopadu 2013
19:57

"Policie vyhlásila válku marihuaně," okomentoval současné dění kolem razií v českých a moravských growshopech a zátahy na nelegální pěstírny známý novinář J. X. Doležal. Je situace opravdu tak dramatická? Policisté již prošetřují přes 50 případů šíření toxikomanie. A zátahy prý pokračují.

Policisté mají v souvislosti s aktuálními zásahy v legálních českých growshopech pořádně napilno. Prochází prodejny s konopnými semínky a sortimentem na pěstování marihuany pod umělým osvětlením a prošetřují, zda i díky nim dochází k nelegálnímu šíření této drogy! "Probíhají úkony trestního řízení ve více jak 50 samostatných trestních řízeních, které jsou zaměřeny na trestný čin šíření toxikomanie," prozradila mluvčí policejního prezidia Ivana Ježková.

Rozsáhlé kontroly growshopů

Policie začala s kontrolami growshopů na celém území Česka v pondělí a podle Ježkové v nich bude pokračovat i v dalších dnech a týdnech. V growshopech se zaměřuje na nabízení a veřejné prezentování materiálů, které propagují pěstování a podněcování užívání marihuany. Vyšetřovatel= zajišťují proto např. letáky, návody, katalogy a reklamní předměty, které propagují pěstování marihuany. Zabavují však také třeba filtry, hnojiva, substráty a další předměty potřebné k pěstování konopí. "Následně budou podrobeny znaleckému zkoumání a zda v konkrétním obchodě je naplněna skutková podstata trestného činu," uvedla policejní mluvčí Ježková.

Zátah na pěstírny po celém Česku!

Vedle toho dochází i k řadě domovních prohlídek napříč republikou. Policejní zásah Ježková zdůvodnila mimo jiné tím, že v Česku od roku 2007 výrazně přibývá vnitřních pěstíren konopí. Jen v loňském roce prý policisté zajistili rekordních 563 kilogramů marihuany a odhalili 199 pěstíren konopí, přičemž jejich roční produkční schopnost byla podle odhadu zhruba sedm tun!

V Olomouckém kraji do dneška uzavřeli policisté čtyři growshopy a z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami obvinili pět lidí, uvedl krajský policejní mluvčí Josef Bednařík. "Při prohlídkách policisté zajistili řadu předmětů a věcí, které mohou souviset s předmětnou trestnou činností," potvrdila pak plzeňská krajská mluvčí Jana Tomková, že akce má celostátní rozměr.

lysohlavek02 ( 24. prosince 2013 16:06 )

------------------------kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk---------------------- --------------- --------------------------------------------------------- ----------------------------------- ---------------------------------- ------------------------------------------------------- -------------- --------------------------------------------------------------------- ------- -------------------------------------------------------------- --------------------------- --------------------------------------- -------------------------------------------- ---------------------- ------------------------------------------------------------------ ------ ------------------------------------------------------------ ------------------- ----------------------------------------------- --------------------------------------- --------------------------- ----------------------------------------------------------- ------- ------------------------------------------------------------------ -------------- -----------------------------------------------

lysohlavek02 ( 24. prosince 2013 16:04 )

------------------------kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk---------------------- --------------- --------------------------------------------------------- ----------------------------------- ---------------------------------- ------------------------------------------------------- -------------- --------------------------------------------------------------------- ------- -------------------------------------------------------------- --------------------------- --------------------------------------- -------------------------------------------- ---------------------- ------------------------------------------------------------------ ------------------------------------------------------------------ ------------------- ----------------------------------------------- --------------------------------------- --------------------------- ----------------------------------------------------------- ------- ------------------------------------------------------------------ -------------- -----------------------------------------------

lysohlavek02 ( 24. prosince 2013 15:46 )

...............hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh................ ----------------------- ------------------------------------------------- ---------------------------------------- ----------------------------- --------------------------------------------------------------- ------ --------------------------------------------------------------------- --------------- --------------------------------------------------- -------------------------------- ---------------------------------- ---------------------------------------------------- -------------- ------------------------------------------------------------------ ------- ----------------------------------------------------------- --------------------------- --------------------------------------- -------------------------------------------- ---------------------- --------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------- ---------------------- -------------------------------------------------- --------------------------------------------- ------------------------------ ------------------ (N ---------------------------------------------------------------------------

lysohlavek02 ( 24. prosince 2013 15:45 )

................hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh................ ----------------------- ------------------------------------------------- ---------------------------------------- ----------------------------- --------------------------------------------------------------- ------ --------------------------------------------------------------------- --------------- --------------------------------------------------- -------------------------------- ---------------------------------- ---------------------------------------------------- -------------- ------------------------------------------------------------------ ------- ------------------------;-D---------;-D-------------------------- -------------------------;-D-- ----;-D-------;-D---------------------------- ---------------------------;-D----;-D-----;-D-------- ---------------------- -----------------------------;-D---------------------------------------- --------------------------------------------------------------------- ---------------------- -------------;-D------------------------------------- --------------------------------------------- ------------------------------ ------------------ (N ---------------------------------------------------------------------------

c3rb3r0s ( 6. listopadu 2013 10:57 )

Legrační je že tráva je mnohem méně škodlivý než třeba tabák nebo alkohol. Je akorát sere že z toho nemůžou rejžovat daně.

Zobrazit celou diskusi