Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ruska Larisa Moskalenko (50): Zářila na olympiádě, a teď... Pašovala unesené děti!

Moskalenko na policejním snímku. Kdysi úspěšná sportovkyně pašovala děti na lodích.
Moskalenko na policejním snímku. Kdysi úspěšná sportovkyně pašovala děti na lodích.  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: so - 
2. listopadu 2013
07:44

V sítích italské policie uvízla známá olympionička! Ruská jachtařka Larisa Moskalenko (50), která má bronz z Her v Soulu 1988 a byla i mistryní světa, je členkou mezinárodního gangu, jenž pašoval děti z Tuniska do Norska!

Italská policie se v Palermu od října 2012 zaměřila na sedmičlenný gang, který ze severní Afriky, hlavně z Tuniska, pašoval po moři rychlými motorovými čluny malé děti přes Sicílii do Norska. Některým z nich ještě nebylo ani pět let a za každé dostali od příjemců stovky tisíc korun. A lodě těmto dětským otrokářům půjčovala přes svou firmu právě kdysi slavná jachtařka Moskalenko!

V Palermu byli po odposleších v Larisině firmě zatčeni kromě ní také tři místní mafiáni. V Tunisku skončili v cele dva Norové a jeden Švéd. Jejich klienty byli často také smíšené páry válčící během rozvodu o dítě. Pro ty na objednávku »unášeli« děti, které jinak z Afriky nemohli dostat...

Zástupci policie se svěřili, že mají další poznatky o obchodu s dětmi. Nyní se zaměří na Kypr, Libanon a Egypt. Nedávno při rozsáhlé razii našli bezpečnostní jednotky malou blonďatou Marii (5), kterou prodali bulharští Romové do Řecka, kde musela za peníze tancovat a žebrat.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi