Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Hermafroditi se radují: Německo začalo uznávat neurčité pohlaví!

Německo se rozhodlo pro uznání neurčitého pohlaví
Německo se rozhodlo pro uznání neurčitého pohlaví  (Autor: Blesk - Ramon Hofman)
Autor: ČTK, shp - 
1. listopadu 2013
09:16

Žádný stres z rozhodování ohledně životně důležité otázky. Německo se rozhodlo pro pokrokové rozhodnutí. Od dnešního dne jako první evropská země oficiálně uznává třetí pohlaví, a to neurčité.

Dnes totiž začala platit novela, která v oficiálních dokumentech vedle mužského a ženského umožní uvádět jako pohlaví také neurčité. Změna se týká lidí, kteří se narodili s nejednoznačnými pohlavními znaky, tedy jako hermafroditi.

V Německu žije až 800 tisíc hermafroditů

Přesné statistiky nejsou k dispozici, nicméně se odhaduje, že s mužskými i ženskými pohlavními orgány žije v osmdesátimilionovém Německu 16 000 až 800 000 lidí. Zavedení neurčitého pohlaví do zákona pak doporučil německý ústavní soud. Podle něj patří právo určit vlastní pohlaví k základním lidským právům. Lidé budou moci uvádět v úředních dokumentech „pohlaví neurčité, dokud se sami nerozhodnou, zda se považují za muže, nebo za ženu.

Neurčité pohlaví jim může zůstat celý život

Je jim ale ponechána i možnost zůstat u třetího pohlaví po celý život. Zavedení třetího pohlaví se však nebude týkat cestovních pasů, protože pravidla jejich vydávání upravuje speciální zákon. Nová úprava se také netýká transsexuálů, tedy lidí, kteří se cítí být příslušníkem určitého pohlaví, ačkoli anatomicky mají pohlaví opačné.

ctenar ( 2. listopadu 2013 10:07 )

zákon musel vymyslet hermafrodit, i to, že např. rajčata a banány musí mít dle EU stejnou velikost

e.44 ( 1. listopadu 2013 16:55 )

A to jako proč? Ne všichni jsou jako ty aby se smáli postiženým. Navíc vůbec to nemusí nikdo vědět. Už předškolní dítě s tímto postižením se dokáže zařadit mezi chlapce nebo dívky a pokud je jistota, může už v předškolním věku podstoupit operaci. Pokud jistota není, dál vystupuje tak jak mu to vyhovuje, tedy jako chlapec nebo děvče a trvale se rozhodne až po pubertě která může předchozí výběr potvrdit nebo zcela zvrátit.

jana999 ( 1. listopadu 2013 16:22 )

to asi ty mendělejovy pokusy začínají nýst ovoce, možná, že se budeme moci začít rozmnožovat dělením

jana999 ( 1. listopadu 2013 16:20 )

no už vidím, jak se takovýmu dítěti ve škole ostatní smějou,

e.44 ( 1. listopadu 2013 13:18 )

Ale toto není o předělaných lidech. To je o hermafroditech, lidech co se narodí s ženskými i mužskými pohlavními orgány, mnohdy obojími kompletními a skutečně se u nich nedá pohlaví jednoznačně určit. Dříve bylo na rodičích aby hned po porodu rozhodli jestli si takové dítě nechají operačně předělat na děvče nebo kluka, jenže v takovém případě se jejich rozhodnutí řídilo většinou tím co si přáli oni, ne tím čím se později dítě skutečně cítilo a to mnohdy vedlo k psychickým poruchám a třeba i sebevraždám. Proto je rozumné nechat to na později, tak aby o svém pohlaví mohl rozhodnout až sám hermafroditizmem postižený jedinec v době kdy si sám začne uvědomovat jestli se cítí být ženou nebo mužem a teprve poté to řešit operací.

Zobrazit celou diskusi