Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Egyptský vězeň Petr K. zpátky doma: Jako první navštívil rodiče!

Český turista Petr K. je z Egypta zpátky. Na dovolené přitom přišel o manželku i dceru
Český turista Petr K. je z Egypta zpátky. Na dovolené přitom přišel o manželku i dceru  (Autor: Blesk/Facebook)
Autor: simao - 
31. října 2013
19:20

Z děsivé dovolené, kde přišel o manželku a dceru, je Petr K. zpátky doma! Po dnešním příletu do Prahy odcestoval zpátky na Karvinsko. A podle tn.cz jeho první kroky zamířily za jeho rodiči, kteří nepřestali doufat, že se tohoto okamžiku dočkají! I nadále totiž věří v jeho nevinu. I po návratu Petra K. se však nadále objevují u některých lidí pochybnosti. A i s tím se nyní bude muset ostře sledovaný vdovec vyrovnat.

Egyptské peklo dnes ráno pro Petra K. nečekaně skončilo. Poté, co české velvyslanectví dostalo informaci, že může Čech vycestovat ze země, šlo vše ráz na ráz. A krátce po deváté hodině ranní již Petr K. vystupoval na Letišti Václava Havla v Praze! Odtud se pak vydal na Karvinsko, kde žil se svou manželkou Monikou a dcerou Klárkou. Návrat z dovolené však měl vypadat původně zcela jinak...

Vyčerpaný, ale doma

Petr K. dnes přicestoval sám a běžnou linkou - místo v letadle mu zajistila cestovní kancelář, se kterou do Egypta letěl. Jinak ale bylo vše zcela jiné. Z neznámého zaměstnance nošovické automobilky s rodinou je osamělá celebrita... A tak Petra K. při návratu do Česka poznávali na palubě i jeho spolucestující. Na letišti s nimi však společným východem nevystoupil. Patrně požádal o pomoc a opustil letiště "zadním vchodem". Tedy mimo dohled televizních štábů. "Cizinecká policie s ním provedla standardní úkony a vzhledem k tomu, že tato osoba není v žádném režimu zajištění, cizineckém policie jeho další kroky nesledovala," uvedla bez dalších podrobností mluvčí cizinecké policie. Kudy Petr K. po své psychicky náročné egyptské anabázi letiště opustil, to neprozradila.

Návštěva u rodičů

Podle všeho se ale Petr K. bez nějakých dalších průtahů vydal domů. "Už je doma v regionu, ale neřeknu vám, kde," potvrdila totiž odpoledne Petrova sestra Lenka. První kroky unaveného a vyčerpaného Petra K. však podle tn.cz nemířily za ní, ale za jeho rodiči. Dorazil tam krátce po 17. hodině. Zatím nechce být prý nikým vyrušován a přeje si prý vydechnout... Proč egyptská prokuratura najednou povolila bez jakéhokoli předchozího avíza propuštění, však nikdo netuší. Pro Petra K. to však není důležité. Je zpátky doma.

Chystá se prý na hrob Moniky a Klárky. A také na policii

Případ kolem Petra K. ale nadále vyšetřuje policie. Petr K. je stále veden jako svědek, nikoli podezřelý. Z Egypta však vzkazoval, že je připraven s českou policií spolupracovat. A podstoupí klidně i výslech na detektoru lži. Nyní tak bude mít příležitost - a bude jistě předvolán k podání vysvětlení. Není však nijak omezen na osobní svobodě a může tedy předtím jet, kamkoli chce. Podle tn.cz se však nyní chystá v horizontu několika dní především navštívit hrob Moniky a Klárky, které někdo otrávil kyanidem.

ornellatlustoprdka ( 1. listopadu 2013 04:44 )

Naprostý souhlas!!

cinderella1 ( 1. listopadu 2013 04:26 )

A za co by mel jako zitra Morissey jit? ...vzdyt je Halloween snad dnes (ctrvrtek).

bernadette ( 1. listopadu 2013 03:35 )

No to je teda zpráva! Koho jiného měl navštívit než rodiče?

danuska555 ( 1. listopadu 2013 01:26 )

tigress Ty si. s t r e v o. vid ? To podle sebe soudis jine ,? Ty chudero !

klidek.pianko ( 1. listopadu 2013 01:18 )

no ta jsou sladkáááááá ), dík a pěkné sny Hopsi

Zobrazit celou diskusi