Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Obama se dušuje: Angelo, o špehování tvého mobilu jsem nic nevěděl!

Autor: shp, ČTK - 
26. října 2013
14:59

Hlava Spojených států se dušuje, že o sledování německé kancléřky Angely Merkelové nic nevěděla. Barack Obama tím ale skandál ohledně špionáže ještě zhoršil. Naznačil tím totiž, že kancléřka minimálně v minulosti sledována byla.

Americký prezident Barack Obama ujistil německou kancléřku Angelu Merkelovou, že o odposleších jejího mobilního telefonu nevěděl. Podle DPA by to bylo nepřímým potvrzením toho, že přinejmenším v minulosti americká tajná služba NSA mobil šéfky německé vlády skutečně odposlouchávala.

Obamo, tak jak?

Šéf Bílého domu kancléřce ujištění údajně sdělil ve středečním telefonátu, v němž si Merkelová kvůli vážnému podezření na odposlechy jejího mobilu stěžovala. Pokud Obama skutečně takový výrok učinil, nepřímo připustil možnost, že přinejmenším v minulosti NSA mobilní telefon Merkelové odposlouchával.

Nejasná minulost

Bílý dům tento týden v písemném prohlášení pouze informoval o tom, že Obama Merkelovou ujistil, že Spojené státy její komunikaci nesledují, ani nebudou sledovat v budoucnu. Washington ale odmítá odpovídat na dotazy, zda telefon kancléřky byl odposloucháván v minulosti. Existuje podezření, že americké tajné služby sledovaly řady státníků, nejen Merkelové.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

mandat ( 27. října 2013 09:02 )

Presne tak. Obama lze a ani se nestydi.

mandat ( 27. října 2013 09:02 )

Ted je to zverejnene, Obama byl o odpoleschu informovan v r. 2010. Je to lhar.

stgt7 ( 26. října 2013 23:14 )

Já amíkům nevěřím....

mandat ( 26. října 2013 16:00 )

Obama to moc dobre vedel. Kdyz ten fesak, co zverejnil odposlouchavani cizich statu USA, a zadal o azyl v SRN. Tak podelana Angela rekla, ze to nejde, ze by to bylo jako provokace proti USA. Ted to ma, naivka jedna.

Zobrazit celou diskusi