Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dcera jí zemřela v léčebně: Mohou za to lékaři, tvrdí

Máma Věry chce od léčebny omluvu.
Máma Věry chce od léčebny omluvu.  (Autor: Foto Blesk - Mária Rušínová)
Autor: rvs - 
23. října 2013
19:08

Postihl ji krutý osud. Paní Jaroslavě M. se narodila mentálně postižená dcera Věruška (†30), o kterou se skoro 30 let starala. Nakonec ji ale musela svěřit do péče odborníků z bohnické psychiatrické léčebny. V tamním klecovém lůžku se však mladá žena udusila. Zoufalá matka se nyní snaží dosáhnout spravedlnosti.

Omluvu a změnu přístupu k pacientům! To požaduje Jaroslava M., která se soudí s léčebnou v pražských Bohnicích. „Věrku jsem dávala do léčebny, protože byla v neklidu a agresivní. Její stav se ale v léčebně prudce zhoršil. Předtím plavala, jezdila se mnou na hory, nebylo to zvířátko,“ popsala.

Léčebna jakékoliv pochybení odmítá. Postižená žena byla prý v síťovém lůžku zavřena, měla sklony k sebepoškozování a byla nebezpečná sobě i svému okolí. Soud bude pokračovat v listopadu.

 

Lůžka kritizovala i Rowlingová

 

Klecová lůžka jsou uzavřena sítí, nebo mříží. Mají chránit obzvlášť neklidné a agresivní pacienty. Jejich používání dlouhodobě kritizují ochránci lidských práv, za jejich zrušení se zasazovala i tvůrkyně knih o Harrym Potterovi J. K. Rowlingová.

reggina ( 24. října 2013 11:07 )

nezvladala ji, protoze ta byla agresivni, a co cekala od nemocnici? v takovych pripadech s takovou moznosti normalni clovek pocita.....

jezulinka ( 23. října 2013 23:05 )

jezulinka ( 23. října 2013 23:05 )

jezulinka ( 23. října 2013 23:04 )

jezulinka ( 23. října 2013 23:04 )

Měla si ji máma nechat doma, když jezdila na kole nebo co to blábolila. Že to tu babu baví lítat po soudech.

Zobrazit celou diskusi