Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kněz na svém místě: Mladou maminku zachránil před sebevraždou

Mladé mamince Veronice zachránil kněz život.
Mladé mamince Veronice zachránil kněz život.  (Autor: Blesk – Jitka Pecharová)
Autor: Jitka Pecharová, geok - 
21. října 2013
20:42

Jako zpovědníci mohou duchovní kajícníkovi hřích jen rozmlouvat, ale zabránit mu nemohou! Kněz Tomáš Hoffman (47) se naštěstí dostal do situace, kdy nemusel mlčet, a odvrátil smrt mladé maminky Veroniky (23).

Farářovi přišla večer SMS zpráva od Veroniky, že končí se životem a vzala si prášky. „Věděl jsem, že má problematický život, a měl jsem pocit, že je to vážné,“ přiznal Tomáš Hoffman, který prý poznal nešťastnou matku dvouletého syna v rámci práce s mládeží diecézního centra. Možná to brala jako svoji poslední zpověď s očekáváním, že se za ni farář pomodlí a požádá o spasení.

Telefonické oznámení farář naštěstí nemusel brát jako zpovědní tajemství, a začal jednat. „Už v sobě měla prášky a nebylo jasné, zda se ji podaří zachránit, protože jsem nevěděl, kde přesně je,“ přiznal kněz. Zalarmoval záchranku a ta policii, která ženu našla a včas odvezla do nemocnice. Byla v dezorientovaném stavu v jedné z ulic v Chrudimi. „Vypátrali jsme ji do půl hodiny. Hledaly ji hlídky, psovod i městská policie,“ uvedl mluvčí chrudimské policie Jiří Tesař.

„Byla naštvaná, že jsem jí sebevraždu překazil, ale teď je ráda, že to takhle dopadlo. Mám dobrý pocit z toho, že jsem pomohl,“ uzavřel duchovní otec.

zabibol ( 22. října 2013 08:14 )

Statečný člověk. Dobře, že majetky ukradené komunisty jim vrátí, aby mohli dál šířit víru.

Zobrazit celou diskusi