Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Názor: Vyměňte Zemana za Hanču a Tonču!

Autor: Aleš Půček - 
16. října 2013
18:00

Chystá se šokující výměna prezidenta Zemana za unesené studentky? Nebo jen Miloš Zeman „ujel“ a pustil si ústa na špacír. Při své spanilé prezidentské jízdě středočeským krajem Zeman propadl buď nadšení z návštěvy rodného města Kolína, či podzimní viróze a na dotaz jednoho ze studentů prozradil, že ví, kde se nachází unesené Češky Hanča a Tonča.

"V současné době se pohybují mezi Pákistánem a Afghánistánem a vyjednává se o jejich propuštění," prozradil Zeman současnou situaci okolo dvou mladých studentek unesených v březnu tohoto roku v divoké pákistánské provincii Balúčistánu. Odborníci mají obavy, zda podobná prohlášení životy děvčat neohrožují!

Ohrožuje Zemanovo chování životy unesených studentek?

Zásady bezpečnosti totiž podle odborníků jasně určují při vyjednávání únosce nedráždit a nevyvolávat u nich obavy. Ministerstvo zahraničních věcí ústy své mluvčí Johany Grohové již také vzkázalo, že případ unesených Češek ani prezidentova slova nebude nijak komentovat.

Bývalý šéf vojenské rozvědky Andor Sándor zase doufá, že prezident dobře vnímá dopad takových vyjádření. Těžko říct. Zeman stihl již po únosu dívek prohlásit, že s teroristy se nevyjednává či vtipkovat na téma Talibanu a muslimské modlitbičky Allahu Akkbar.

Vystoupení prezidenta jsou často hodnocena jako nediplomatická. Ale třeba je všechno jinak. Možná, že jsou Zemanova vystoupení k únosu dívek skutečně součástí nějaké širší vyjednávací strategie. A třeba je součástí vyjednávání i bod, který čím dál častěji navrhují čtenáři v diskusích. Vyměníme Zemana za Hanču a Tonču!

lysohlavek02 ( 24. prosince 2013 14:54 )

........................................................................ ....................... .............................................. ........................................ ............................. ............................................................... ...... ..................................................................... ............... ................................................... ................................ .......................

lysohlavek02 ( 24. prosince 2013 14:21 )

uiolkjhgfdsavbnmkhjjjjk hjkkk ................................... ..................................... ................................. ................................. .............................. ........ .......................... ............................ .............. ......................

minehava ( 31. října 2013 14:10 )

A co takhle obejít celou zeměkouli?. . Jinak děvčatům přeji,ať se ve zdraví vrátí domů.Domnívám se,že žertovat na tohle téma překročilo všechny meze.

jjanecek ( 17. října 2013 19:34 )

osel ( 16. října 2013 21:42 )

A co takhle vymenit redakci Blesku za Hanču a Tonču? My bychom ziskali, a redakce by mohla posilat napinave reportaze primo z hnizda teroristu...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa