Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Ubil babičku tyčí a dva dny s ní žil v bytě: Teď si jde na osm let sednout!

Třiadvacetiletý Martin si nedokáže vysvětlit, proč babičku brutálně ubil!
Třiadvacetiletý Martin si nedokáže vysvětlit, proč babičku brutálně ubil!  (Autor: Blesk - Jitka Pecharová)
Autor: sch, ČTK - 
16. října 2013
15:37

Podle obžaloby útočník šestašedesátileté ženě, u které od svých 15 let žil, 26. listopadu zasadil po hádce silnou tyčí nejméně pět úderů. Ženě způsobil rozsáhlé poranění hlavy, zemřela na následky zhmoždění a poúrazového otoku mozku.

"Nedokážu pochopit, že jsem něco takového mohl udělat, nechápu to," řekl se slzami v očích soudu Havrda, který přiznal, že se seniorkou pohádal poté, co mu začala vyčítat jeho životní styl.

Mladík u soudu vypověděl, že byl po rozchodu s přítelkyní, ztrátě zaměstnání a hrozící exekuci ve špatném psychickém stavu a hodně pil alkohol. Přiznal také, že dlouhodobě kouřil marihuanu.

Podle spisu Havrda po útoku ženu přetáhl do ložnice, kde ji přikryl přehozem na gauč a igelitem. Tělo našli po dvou dnech přivolaní hasiči, Havrda z bytu, ve kterém se snažil odstranit stopy krve, utekl balkonovými dveřmi. Po vraždě mladík vybral z účtu své oběti 40.000 korun, dalších 149.000 korun se vybrat pokusil. Policisté Havrdu dopadli po několika dnech v Praze.

Sebevražda

Havrda u soudu přiznal, že plánoval sebevraždu, o které se vloni po činu zmínil i na svém profilu na sociální síti. "Nikdy bych si to nedokázal odpustit, hrozně moc toho lituju... Starala se o mě víc než mí rodiče, a když mi bylo nejhůř, tak byla jediná při mně," citoval v prosinci z Havrdova profilu deník Právo.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

vrtajzub ( 17. října 2013 14:35 )

aujímavé, Keby mala babka 75, kolko by dostal za ubitie babky tyčou ? Čím staršia, tým nižší trest ? Akú má hodnotu ľudský život ? Koľko by naparil pán sudca vrahovi svojej matky ? 8 rokov ? Určite za tak brutálny čin, by mu dohodol doživotie. Spravodlivosť je predajná štetka !Až mladý vyleze a začne zabíjať, mali by zabasnuť sudcu a dať ho s vrahom do spoločnej cely !

pavlos67 ( 16. října 2013 21:31 )

8let???Ten soudce byl snad sjetej...

hela52 ( 16. října 2013 18:07 )

to dostal sakra málo

mandat ( 16. října 2013 18:05 )

Dostal smesny trest.

sores ( 16. října 2013 17:10 )

Když se ale ptají v televizi politiků jestli jsou pro trest smrti, tak 9 z 10ti řekne NE! Nechápu, proč se vše nerozhoduje veřejným referendem.Věřím, že 90% čechů by bylo pro trest smrti nebo mnohem vyšší tresty.Ten dobytek bude vraždit znovu, má to v sobě.Prostě v Česku se dá téměř beztrestně vraždit, za 4 roky ho pustí a co si vrah počne se životem? Nikdy mu nedají práci a žádná slušná holka o něj nezavadí, že se ho bude bát, půjde to s ním celý život. Kéž by chcípnul.

Zobrazit celou diskusi