Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vražda expolicisty a šéfa gangu Tofla: Trkan a Sobotka dostali 19 let!

Vrahy expolicisty Michala Tofla poslali na 19 let do vězení. Co na to vdova Toflová?
Vrahy expolicisty Michala Tofla poslali na 19 let do vězení. Co na to vdova Toflová?  (Autor: Blesk - Ondřej Požár)
Autor: Ondřej Požár - 
16. října 2013
10:42

Vražda expolicisty Michala Tofla (†46) byla konečně potrestána. Recidivista Radek Sobotka (35), který ho v červnu 2010 v Brně-Žebětíně zastřelil 11 ranami ze samopalu, si odpyká 19 let vězení. Stejný trest dostal za účast na vraždě Tomáš Trkan (39).

Právě u něj si smrtící útok objednal podnikatel Petr Pavel Bezděkovský (†40), považovaný za významnou osobu brněnského podsvětí. Ten se loni v červnu oběsil ve vazbě.

Bezděkovský si najal Trkana, aby sehnal člověka, který důrazně vystraší Tofla střelbou na jeho auto. Později však objednavatel útoku chtěl, aby u střelby byl i řidič.

Trkan zařídil předání samopalu Sobotkovi. Zbraň, rozloženou na tři díly, dodal právě Bezděkovský, který střelci postupně zaplatil desítky tisíc korun.

Pár dnů po vraždě si šli oba obžalovaní zastřílet ze samopalu na veřejnou střelnici, aby si Sobotka zajistil povýstřelové zplodiny na rukou.

„Michal Tofl měl víc trpět!“ řekl Bezděkovský po zločinu jedné svědkyni. Iniciátor vraždy trpěl podle znalců poruchou osobnosti. Byl to narcista, který dokázal tvrdě jednat a v případě konfliktu byl bezohledný.

Video Vdova Eva Toflová mluví o tom, jak je spokojená s výší trestu - Blesk - Ondřej Požár
Video se připravuje ...

Oba obžalovaní vinu u soudu popírali. Podle soudkyně Jaroslavy Bartošové však proti nim svědčí ucelený řetězec důkazů, mezi něž patří například i pachová stopa Sobotky na místě. Tento důkaz soud opakoval dva roky po vraždě, aby se nedal zpochybnit.

„Soudkyně jim dala nejvyšší možné tresty,“ uvedla vdova Eva Toflová (50) krátce po vynesení rozsudku. Proti němu se okamžitě odvolal Tomáš Trkan. Radek Sobotka stejně jako žalobkyně si vzal lhůtu na rozmyšlenou.

lamis ( 20. října 2013 11:24 )

az vylezou ,budou z nich 60 fotrici no kluci ,vrazdit se nema..

takytaky ( 16. října 2013 12:29 )

Fakt to chlapcům s tím výzorem a v těch mundůrech sluší. Taky asi platí první dojem a že šaty dělaj člověka.

moiaza ( 16. října 2013 11:27 )

To jsme to v té demokracii dopracovali. Vraždí se na objenávku, pro pár kaček, nebo jen tak pro ukrácení dlouhé chvíle. Proboha, v jaké zemi to žijeme? Někteří stále opěvují Havla. Ale co dobrého pro slušné lidí přinesl? Drogy, vraždy, tunely, podvody a dobrého jen velmi málo. Zasel zde věčný strach. Strach o majetek, strach o život. Pro dětí chodí k autobusu rodiče, nebo prarodiče. Večer se je bojí nechat venku. Sotva opře kolo o něco, už ho nemá. Auta se kradou jako na běžícím pasu. Proboha lide, zastavme už tento systém! Jednou se nám to skutčně vymstí. Nebo těch vražd a loupeží máte stále málo?

siroky11 ( 16. října 2013 11:19 )

Týýý brďo - 19 let! Docela je lituji. Kdyby zavraždili běžného občana - to ano, ale šéfa vyděračského gangu? To taky asi musel být pěkný hajzl! Nebyl náhodou Tofl v ODS ?

Zobrazit celou diskusi