Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tento muž je podezřelý z únosu Maddie: Viděli jsme ho, jak ji odnáší, tvrdí svědci

Autor: ljš - 
14. října 2013
09:45

Viděli jsme ho, jak nese v náručí holčičku podobnou Maddie, vypověděli svědci. Detektivové Scotland Yardu dnes zveřejnili identikit německy mluvícího muže, který může být únoscem nejhledanějšího dítěte světa.

Dva portréty založené na výpovědi dvou klíčových svědků, manželů Smithových,  jsou na první pohled odlišné, ale mají společné rysy.

"Viděli jsme ho, jak nese holčičku podobnou Maddie. Mohly jí být tak tři nebo čtyři roky a tvrdě spala. Na sobě měla světlé pyžamo, možná růžové jako Maddie v osudnou noc. Nesl ji prázdnou boční uličkou v celkem nepohodlné pozici. Hlavu měla přitisknutou k němu," popsali Smithovi, kteří podezřelého potkali kolem desáté hodiny večer, tedy zhruba ve stejný čas, kdy Kate McCann zalarmovala policii.

Hledaný muž, jehož nalezení je pro vyšetřování klíčové, je bílé pleti a střední postavy, má krátké hnědé vlasy, mluví německy a je mu mezi 20 a 40 lety. Jeho podobenky budou dnes v Británii odvysílány v pořadu BBC Crimewatch, kde bude také zveřejněna video rekonstrukce Maddiina zmizení. V následujících dnech se stejný pořad objeví na obrazovkách v Německu a Nizozemsku.

Podezřelých je víc

"Ať je ten muž klíčem k vyřešení případu, nebo není, vystopovat ho a mluvit s ním je pro nás nyní životně důležité. Máme svědky, kteří potvrdili jeho přítomnost v resortu v době Maddiina zmizení. Přesto to není jediná linie našeho vyšetřování a budeme zveřejňovat další portréty lidí, jejichž nalezení je pro nás neméně důležité. Tito lidé byli na místě viděni v době, kdy zmizela, a ve dnech, které tomu předcházely," řekl novinářům šéf vyšetřování inspektor Andy Redwood.

Smithovi popsali muže policii už před šesti lety, dva dny po zmizení děvčátka, portugalští vyšetřovatelé jim však naneštěstí nevěnovali přílišnou pozornost. A nenechali udělat ani identikity. Nyní je pro svědky jejich vytvoření pochopitelně těžší.

Scotland Yard však nově zmapoval sled událostí před zmizením holčičky a došel k novým zjištěním, které vrhly na hledaného muže silné podezření. Krom něj hovoří svědkové ještě o dalších dvou německy mluvících osobách, jejichž svědectví by mohlo být velmi důležité.

Maddie McCann zmizela 3. května 2007 z hotelového pokoje, když byla s rodiči na dovolené v portugalském letovisku Praia da Luz. Někdo ji unesl, když byli její rodiče na večeři s přáteli v nedaleké restauraci. V pokoji v tu chvíli spali ještě její dva sourozenci.

nejkaaaa ( 15. října 2013 00:32 )

Rodiče si prostě za tu dobu zvykli na verzi o únosu.Sami si ji nejspíš hned vymysleli.A souhlasím s těmi názory co tady píšete,že už by měli dát Maddie pokoj.Naděje umírá poslední,ale bůhví co za naději měla tahle holčinka nadopovaná svou matkou jen proto aby mohla jít se bavit.Někde jsem četlže ta krev v autě mohla být právě z toho předávkování,mohla se spustit z nosuatp dál se mi to nechce ani rozepisovat.

nejkaaaa ( 15. října 2013 00:23 )

nejkaaaa ( 15. října 2013 00:17 )

tak já si myslím že vinu mají přece rodiče, nechat takhle malé tři děti samotné a jít na večeři, to chce fakt mít koule.Zvlášť když matka dala dcerce nějaké spací prášky.Nechat děti dvě dvouleté a jedno tříleté bez dozoru 45 minut, twl..Už v první verzi zaznělo, že někdo viděl postavu co odnáší nějakou holčinu.Ted když odtajnují detaily, je i celkem podobný otci Maddie.Myslím že v návaznosti s vyšetřováním portugalské policie kdy jeden z faktů byla pachová a krevní stopa v jejich autě, že jí prostě někam odvezl otec.Už mrtvou.Existuje mnoho verzí, teorií.Začíná to a končí ale u rodičů.Znalci na řeč těla dokázali že v nejmíň 10 vystoupeních otce prostě neverbálně lhal,nevědomky si sahal na uši, nos, drbala ošíval, vždy když přišel jen jeden typ otázky,na Maddie a tu noc.Vše ostatní zvládal bez toho.On byl ve 21.05 na pokoji na wc,a pak až matka ve 21.45, měli dost času. Vyšeřovatele odvolali pro velký zápal a možnost vyřešení, a oni sami furt Maddie rok co rok připomínají, papež žehnal.Na světě je uneseno tisíce dětí, at to zní krutě jak chce, nerozumím tomu proč zrovna tenhle případ je tak sledovaný.Já mám jasno.Vinni jsou oba.A pokud jednou dojede k omu že se přizná, tak nechápu jak může zvládat tenhle mediální humbuk.Je to už šest let.

isabelafuentes ( 14. října 2013 22:21 )

No, já nevím, viděla jsem dokument The Truth Of A Lie (je i na YouTube) a ty argumenty a důkazy toho portugalského vyšetřovatele mi připadaly dost pravděpodobné, ta rekonstrukce celého děje byla hodně pečlivá. A nevím proč, ale na těch rodičích mi celou dobu něco nesedí, jsou fakt divní, jak mluví i jak se tváří, jak reagují na otázky... divné.

ropuchaninka ( 14. října 2013 20:37 )

ty jsi snad nespal posledni mesic--kdo ti ma rozumet co placas???vzdyt to nejde do sebe ty blbe jeden.....jaky privilegis--co to halicunujes....

Zobrazit celou diskusi