Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Krejčíř je v hledáčku vyšetřovatelů: Zavražděného znal prý víc, než tvrdí!

Autor: ČTK, lm - 
13. října 2013
11:28

Jihoafričtí vyšetřovatelé jdou po Krejčířovi! Uprchlý český podnikatel podle nich lže, když tvrdí, že znal jen zběžně Libanonce Sama Ísu, který byl v sobotu zavražděn nedaleko Johannesburgu. Co dalšího Krejčíř tají? Podle policie může být český podnikatel spojovacím článkem mezi dvěma vraždami.

Jihoafrickému serveru EyeWitness News (EWN) to řekli dva vyšetřovatelé. Ísa a Krejčíř, který v Jihoafrické republice žije od roku 2007, prý byli v minulých dvou letech často vídáni spolu. Ísovo auto bylo kromě toho pár hodin před vraždou spatřeno před směnárnou Moneypoint, která patří Krejčířovi, jenž z Česka utekl před policejním vyšetřováním.

Ísá, známý mimo jiné pod přezdívkou Černý Sam, byl v sobotu zastřelen v autě stojícím na semaforech poblíž Bedford Centre východně od Johannesburgu. Jihoafrická média informovala o incidentu jako o vraždě "Krejčířova společníka".

Krejčíř tvrdil, že Ísu skoro nezná

Krejčíř se ale v reakci pro server EWN od incidentu distancoval a prohlásil, že znal zavražděného jen zběžně. "Nemohu uvěřit tomu, co mi říkáte," citoval EWN Krejčířovu reakci. "Znal jsem toho chlápka z Bedfordview. Byl trochu zvláštní. Nemohu ale pochopit, co se děje."

"Neznal jsem ho tak dobře, byl to velice uzavřený člověk. Nikdo nevěděl, co dělá nebo kdo jsou jeho společníci," dodal prý Krejčíř.

Vyšetřovatelé Krejčíře obvinili ze lži

"Když Krejčíř říká, že ho (Ísu) neznal nebo sotva znal, rozhodně lže," řekl dnes ale EWN vyšetřovatel Paul O'Sullivan.

Ísá a Krejčíř prý byli pravidelně vídáni spolu v minulých dvou letech. Kromě toho Ísovi přátelé v rozporu s Krejčířovým vyjádřením popsali zavražděného jako "flamendra".

Krejčíř podle O'Sullivana důsledně popírá své zapojení do podobných incidentů, a to navzdory jasným spojitostem.

"Proč Radovan Krejčíř popřel, že by měl něco společného s Uwem Gemballou? Proč popřel, že měl něco společného se smrtí Lollyho Jacksona? Co myslíte, že tito chlápci udělají? Přijdou snad a řeknou: Ano, to jsem byl já, zavřete mě?" řekl O'Sullivan.

Připomněl tak dva případy, v nichž je Krejčíř v jihoafrických médiích spojován s vraždami podnikatelů a lidí z podsvětí, s nimiž měl český podnikatel osobní či "podnikatelské" vztahy. Podle EWN je Krejčíř považován za podezřelého v pěti případech vražd, policie mu ale dosud nic neprokázala.

Krejčíř jako spojovací článek

Uprchlý český podnikatel Radovan Krejčíř může představovat spojovací článek mezi vraždami dvou členů jihoafrického podsvětí, následujícími krátce po sobě. Uvedl to dnes jihoafrický server EyeWitness News (EWN) v souvislosti s vyšetřováním sobotní vraždy Libanonce Sama Ísu u Johannesburgu. Policie podle EWN zkoumá možné spojení mezi Ísovou vraždou a likvidací jiného údajného gangstera. Leon Davids byl zastřelen minulý týden na předměstí Kapského Města.

Podivné spojitosti

Prý byl ochoten vypovídat o tom, jak byl před dvěma lety zavražděn šéf místního podsvětí Cyril Beeka. "Zdá se, že pojítkem mezi oběma vraždami může být český podnikatel Radovan Krejčíř," poznamenal server s tím, že oba zavraždění muži v minulosti pracovali právě pro Krejčíře. Ten jakékoli zapletení do těchto případů odmítá. "Jakkoli se Krejčířovo jméno spojuje s řadou nevyřešených vražd v Jihoafrické republice, nikdy nebyl obviněn," připustil server.

Krejčíř má policisty pod palcem

O'Sullivan také obvinil některé policisty z toho, že věděli o Ísových aktivitách, nic ale proti nim nepodnikli. "Jsou to špatní policajti. Problém je, že Krejčíř má řadu policistů na své výplatní listině," prohlásil.

Další vyšetřovatel Chad Thomas řekl, že spojitost mezi Krejčířem a Ísou je očividná. "Co asi tak Sam dělal, když vyšel z hotelu za Radovanovou zastavárnou v tu (sobotní) ranní hodinu, když bydlí necelé tři kilometry odtud?"

V případu sobotní vraždy Sama Ísy nebyl zatím nikdo zatčen, napsal server EWN.

jana999 ( 13. října 2013 19:20 )

no jestli nechal odstranit arabáka, tak mu arabáci odříznou hlavu na to tata, jen at ho nevydávají, tam dostane zasloužilí trest

icecube ( 13. října 2013 13:23 )

Jsem moc rád, že si ho v JAR nechali!

agent007 ( 13. října 2013 12:55 )

Nevim proc ho chceme zpet, jen at si ho JAR necha .

marie60 ( 13. října 2013 12:36 )

marie60 ( 13. října 2013 12:35 )

 Radovan se snad taky dlouho nebude radovat a zubatá ho taky brzy navštíví.

Zobrazit celou diskusi