Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Dan (14) bodl Jardu (14) do zad: Kvůli rozdrobenému rohlíku ve vlasech!

Autor: Zbyněk Schnapka - 
12. října 2013
19:32

A takoví to byli přátelé! K nepříčetnosti vytočil školák Jaroslav P. (14) svého někdejšího kamaráda Daniela K. (14), když mu hodil rozdrobený rohlík do vlasů. Kvůli tomu schytal nůž zapíchnutý do zad. Krvavé drama se stalo jen pár metrů od Základní školy v Nezvěsticích u Plzně.

Žáci z 9. třídy se při volné hodině poflakovali na schodech u kostela asi 50 metrů od školy. „Rozdrobil jsem v ruce kus rohlíku a z legrace jsem ho hodil Danovi na hlavu. Má husté vlnité vlasy a tak ho to naštvalo. Viděl jsem, jak sahá do kapsy pro nůž a tak jsem začal utíkat pryč,“ popisuje začátek krvavého incidentu Jaroslav P.

Nůž do zad

Jenže uběhl jen pár kroků a do zad se mu zabodl speciální vrhací nůž s čepelí dlouhou asi 10 cm, který po něm Daniel K. hodil. Kudla skončila pod pravou lopatku a zůstala tam trčet. „Někdo ze spolužáků mi nůž vytáhl. Rána byla hluboká asi dva centimetry a tekla z ní krev. Odvedli mě do školy a pak mě ošetřil lékař. Prý jsem měl velké štěstí, že čepel nože nezasáhla žádné důležité orgány v těle,“ říká Jaroslav P.

Lituje toho

"Hrozně mě vytočil, když mi hodil drobky do vlasů a já nedomyslel, co se může stát. Lituji toho, že jsem ten nůž po něm hodil. Ale byl tupý. Do školy už nic takového nikdy nosit nebudu. Nechtěl jsem mu ublížit,“ tvrdí Daniel K. „Zatím jsem nebyl potrestán. Ve škole mi na pár dní sebrali žákovskou knížku, ale pak mi ji vrátili. Nic jsem tam ale neměl napsané. Nějaký trest mě ale určitě ještě čeká. Třeba horší známka z chování,“ dodává Daniel K. Toho ale čeká vysvětlování svého úletu na kriminálce.

Nebylo to poprvé

Podle spolužáků to nebylo poprvé, co Daniel K. machroval s nožem ve škole a dokonce ho po dětech i házel. „Ten nůž je speciální vrhací kudla, taková, jakou mají nindžové v počítačových hrách. Není tupý, jak Dan tvrdí. Je ostrý a vyvážený, aby lépe letěl vzduchem. Už několikrát ho po nás hodil,“ říká Jaroslav P. „Štve mě, že se mi ani neomluvil a ještě se tím, co mi udělal, chlubí na internetu. Dokonce mi později řekl, že za to, co udělal, by byl na něj táta hrdý, “ tvrdí Jaroslav P. „To s tím tátou jsem neřekl. Ale to, co jsem psal na Facebooku, že mi nevadí, co jsem udělal a že se tím ještě chlubím, jsem tak úplně nemyslel. Fakt mě mrzí, co jsem mu udělal,“ kaje se Daniel K.

papik ( 13. října 2013 20:34 )

Dan udělal jednu jedinou chybu: že měl Jardovi jednu fláknout pěstí a ne jít na něj s nožem. Provokatér by dostal výchovnou lekci a byl by klid. Když šťouráte klackem do zmije, taky se nedivíte, že vás kousne. Nebo snad považujete někomu házet drobky z rohlíku za dobrý nápad? Známku dobrého vychování? Jako že se měl na něj vrhnout a radostně zvolat "jé, tys mi hodil drobek do vlasů? Nemohl bys mi tam rozdrobit celý rohlík? Prosííím!". To těžko, jak se z lesa ozývá, tak se z lesa ozve, jen z něj občas může vyběhnout něco většího, než čekáte. Obzvláště, když jste hloupé dítě a házíte tam kamenem. A někdy stačí i kousek rohlíku, když dopadne, kde nemá co dělat a zvědavě čekáte co se stane. Tak tohle holt Jaroušek nečekal

zdrclamrdka ( 13. října 2013 12:48 )

já bych je nechala ostříhat dohola aby je mohli kantoři dobře fackovat, kryply

pavucinka ( 13. října 2013 10:15 )

Jistě paranoia / duševní porucha, nemoc/ Kde byli psachiatři? Takový člvoěk má svůj svě+t a své zkreslené představy, své zákony. Může být,právně způsobilýž/ svépraávný/ ale přesto zasluhuje určitě léčení, nikoli popravit.

xcarodejka ( 13. října 2013 10:12 )

Studený pohled, bezcitná.

zaviracispendlik ( 13. října 2013 09:49 )

Hepnarová byla krásná a nikdo by to dle fota neřekl

Zobrazit celou diskusi