Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Šílené! Muž si amputoval nohu pilkou, protože neměl na lékaře!

Muž si sám amputoval nohu
Muž si sám amputoval nohu  (Autor: Shangaiist.com)
Autor: šim - 
11. října 2013
15:14

Obava z obrovských účtů za zdravotní péči v nemocnici dohnala 47letého Číňana k zoufalému činu. Sám si amputoval nohu! Použil k tomu pilku, malý nožík na ovoce a drbadlo na záda jako roubík.

Zhengu Yanliangovi byla diagnostikována rozsáhlá cévní trombóza v obou dolních částech dolních končetin. Začalo to bolestí nohou, která se postupně zvětšovala. Angiografický snímek, který lékaři udělali před tím, než Zheng svůj zdravotní problém vyřešil sám, ukázal, že cévy v pravé končetině jsou téměř všechny rozpadlé.

Zhengovi byla diagnostikována velmi vzácná nemoc. Lékaři mu řekli, že mu zbývá jen pouhý měsíc života. Muž trpěl nesnesitelnými bolestmi, kvůli nimž ztrácel vědomí, a naříkal tak hlasitě, že si sousedi stěžovali, že nemohou spát.

Na pokraji zoufalství, na samé hranici života a smrti, se Zheng, kterému neřeknou jinak než drsňák, rozhodl konat. Počkal, až půjde manželka spát, vzal si nůž, pilu a drbadlo na záda obalil ručníkem, do kterého se zakousl jako do roubíku. A začal s amputací…

O dvacet minut později se jeho žena vzbudila a zažila obrovský šok. Svého muže našla s uřezanou nohou. Nohu si oddělil asi v polovině stehna. Pilka, kterou si nohu řezal, nevydržela nápor a praskla.

Trombóza ho paradoxně zachránila před vykrvácením. Podle serveru Shanghaiist.com mu rána proto příliš nekrvácela. Infekce však zasáhla i druhou nohu a nesnesitelné bolesti byly zpět.

Zhang nyní žádá své okolí, aby mu pomohlo sehnat peníze na protézu, aby se prý mohl postarat o svou rodinu.

c3rb3r0s ( 12. října 2013 00:27 )

Proč si nesednul na koleje? Měl by by to bezbolestně za vteřinu pěkně rovně fiknutý

japos22 ( 11. října 2013 22:56 )

No ještě, že si nemusel řezat hlavu... mně je nějak blbě - sorry zvracím

zabibol ( 11. října 2013 22:02 )

Toto je kounizmus!!!!!

pohadkamaje ( 11. října 2013 19:08 )

já už ji mám - na starou. když ji chci přeříznout

mrtvejkomunista ( 11. října 2013 19:07 )

jooo? a kde?

Zobrazit celou diskusi