Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Únosce Castro se možná v cele omylem uškrtil při onanování!

Autor: shp, ČTK - 
10. října 2013
22:29

Jako sexuální otrokyně věznil trojici žen přes deset let. Jeho choutky ho přepadly i v cele, kde si odpykával doživotní trest za jejich únos, věznění a zneužívání. Ariel Castro začal onanovat a chtěl se kvůli většímu požitku přiškrtit. Přehnal to ale a uškrtil se.

Únosce tří žen z amerického Clevelandu Ariel Castro možná nespáchal ve vězení sebevraždu, ale mohl se udusit při extrémní autoerotické praktice. Podle dnes zveřejněné zprávy úřadu spravujícího věznice v Ohiu dozorci v době jeho smrti nechodili do cely na pravidelné kontroly a falšovali záznamy. Původní závěr přitom tvrdil, že muž odsouzený na doživotí se ve své cele začátkem září oběsil.

Kalhoty u kotníků

Když byl Castro objeven mrtev, měl kalhoty stažené ke kotníkům, což podle zprávy ohijského úřadu pro rehabilitaci a nápravu (DRC) naznačuje možnost, že Castro zemřel v důsledku extrémní masturbační praktiky zvané autoerotická asfyxie. Při ní člověk pomocí škrcení či dušení brání okysličování vlastní krve a mozku, čímž dosahuje pocitu sexuálního uspokojení.

Byl závislý na sexu

Podle zprávy Castro netrpěl sebevražednými sklony a nenechal dopis na rozloučenou, z čehož se dá usuzovat, že se mohl uškrtit neúmyslně v důsledku této nebezpečné praktiky. Sám třiapadesátiletý muž se během soudního procesu označil za nemocného a tvrdil, že je chorobně závislý na sexu.

Vynechávali kontroly

Zpráva uvádí, že dozorci v posledních šesti hodinách před Castrovou smrtí vynechávali pravidelné kontroly jeho cely, které měli provádět každou půlhodinu. Poté falšovali kontrolní záznamy. Podle kamerových záznamů vynechali během odpoledne a večera před vězňovou smrtí dozorci nejméně osm kontrol.

Dostal doživotí

Castro do letoška zadržoval ve svém sklepě tři mladé ženy, které unesl v letech 2002-2004. Ženy někdy držel v řetězech, opakovaně je týral a sexuálně zneužíval. S jednou měl potomka, další opakovaně donutil k potratu. Soud jej poslal za mříže na doživotí plus 1000 let.

Zobrazit celou diskusi