Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zvrat v případu ztracené Maddie: Detektivové zveřejní fotku podezřelého!

Autor: ljš - 
9. října 2013
16:16

Je nejhledanějším dítětem světa a její obličej zná snad každý. Malá Maddie McCann zmizela před šesti lety a nikdo neví, jestli je živá, nebo se stala obětí vraždy. Britští detektivové však udělali v případu obrovský pokrok a mají dokonce nového podezřelého.

Rodiče roztomilé holčičky si prošli šestiletým peklem, kdy obrovské zoufalství ze ztráty dítěte střídala naděje pramenící z nových zjištění. Takové období přichází znovu teď, když televize Sky News zveřejnila informaci, že se detektivové údajně chystají zveřejnit fotografie muže, který se před Maddiiným zmizením pohyboval v okolí apartmánu.

Scotland Yard to sice zatím odmítl potvrdit, zároveň však zjištění ani nevyvrátil. "Nejsme připraveni komentovat své plány, ani spekulovat o obsahu našich budoucích výzev souvisejících s případem zmizelé Madeleine McCann. Máme za sebou dlouhé týdny plánování a každý střípek vyšetřování musí být zasazen do celkového kontextu dané výzvy," píše se v policejním prohlášení.

"Budeme prostřednictvím výzev žádat o pomoc veřejnost v celé řadě zemí. Tamní úřady obdrží konkrétní žádosti ve správný čas," upřesnili detektivové. Podle televize však dojde ke zveřejnění mužova portrétu v řádu několika dní. Zároveň policisté nadále pátrají i po dalších svědcích.

Maddie zmizela během dovolené v portugalském resortu Praia da Luz z hotelového pokoje, kde spala spolu se svými mladšími sourozenci, když byli její rodiče spolu s přáteli na večeři. Vyšetřování však nepřineslo téměř žádné stopy, které by vedly k jejímu nalezení. Detektivové Scotland Yardu nyní spoléhají především na analýzu databáze telefonních hovorů, které byly v době zmizení holčičky zaznamenány. Zda je pátrání po novém podezřelém právě výsledkem těchto analýz se zatím neví.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi