Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Banksy, nejznámější sprejer na světě, konečně promluvil: New York je pro mě příliš nóbl!

Autor: shp - 
9. října 2013
10:47

Patří k nejznámějším tvůrcům graffiti na světě, jeho kousky označují i přední malíři za umělecká díla. Sprejer Banksy, jehož identita veřejně nikdy nebyla odhalena, nyní předvádí své umění v New Yorku, kde výjimečně promluvil. Jak sám přiznává, je toto město pro něj příliš nóbl.

Britský umělec nikdy na veřejnosti neodhalil svou tvář a tvrdí, že musí zůstat v anonymitě kvůli ilegální podstatě umění, které dělá. Nyní po dlouhých třech letech konečně promluvil, a to pro týdeník Village Voice. S jeho redaktory však komunikoval pouze přes e-maily.

Graffiti se New Yorkem šíří velmi rychle

Banksy nyní zůstává na měsíc v New Yorku, kde po ulicích sprejuje své umění. „Vrátil jsem se sem, abych zjistil, že spousta míst, které jsem se chystal použít, již mají grafitti,“ prozradil Banksy ve vzácném rozhovoru.

Vybírám si místa, kudy lidé chodí pěšky

„Vybírám si pěší zóny, místa, kde lidé chodí pěšky. Stejně jako místa, která jsou dobře schovaná,“ dodal umělec. „Možná bych měl zamířit do některých více relevantních míst jako Pekingu nebo Moskvy, ale pizza tam není tak dobrá jako tady,“ dodal žertem.

fill-ll ( 9. října 2013 12:22 )

 banksy neni zadny cmarala fortin je videt ze jsi nevidela ani jeden jeho vytvor a absolutne nemas prehled.radsi si o tom nejdriv neco pocti nez placnes nesmyslny prispevek.

Zobrazit celou diskusi