Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Člena ochranky Pavla M. (†44) obvinili z krádeže: Spáchal sebevraždu

Pavel neunesl obvinění z krádeže peněz.
Pavel neunesl obvinění z krádeže peněz.  (Autor: archiv přátel Pavla M.)
Autor: rvs, lmk - 
8. října 2013
07:08

Sebevražda! To je konec smutného příběhu člena ochranky Pavla M. (†44). Zastřelil se poté, co ho šéfové obvinili z krádeže 270 tisíc. Rodina i kamarádi mají jasno. Byl nevinný, nahráli to na něj! Poslední slova v Pavlově dopise na rozloučenou byla: »Nic jsem nevzal«.

Dobrák, který nikomu neodmítl pomoc. Tak Pavla M. z Prahy znali lidé z jeho okolí. Žil spokojeně až do ledna. Tehdy ho v bezpečnostní agentuře obvinili ho z krádeže 270 tisíc, které převážel.

Podepsal to

„Pavel byl odmala velice důvěřivý. Ve firmě G4S se pro ně stal snadným cílem,“ řekl Blesku Pavlův táta. Šéfové v roli »vyšetřovatelů« prý Pavla psychicky zcela zdeptali. „Pavel se za křivé obvinění velice styděl. Jim se vyhrožováním podařilo dostat ho do psychické klece. Pavel jim naletěl a podepsal dohodu o úhradě škody,“ popsal Pavlův otec.

Zastřelil se

Společně s tátou dluh zaplatil z rodinných úspor. „Zprvu se zdálo, že se tím náš život vrátí do normálních kolejí. Pak ale přišla výzva od policie, aby se dostavil k podání vysvětlení,“ uvedl Pavlův táta. To už na Pavla bylo příliš. „Ve středu 15. května jsem svého syna našel ležet na podlaze s prostřelenou hlavou. V poslední větě svého dopisu na rozloučenou Pavel vzkázal: Nic jsem nevzal,“ dodal Pavlův táta.

Nikdo nic neví…

Zástupci bezpečnostní agentury se k případu oficiálně vyjádřit nechtěli. „Kdo o tom něco věděl, už tady nepracuje. Věc je ve vyšetřování policie, těžko se vám k tomu někdo vyjádří,“ řekl Blesku po telefonu Libor Bergman z bezpečnostního úseku G4S.

lenox123456 ( 20. listopadu 2013 02:42 )

 tam to tak delaj taky me pod natlakem drtily at podepisu to co chtej a tak vydeptaj . A za to ze se zastrelil muzou oni a naparil bych jim dost tucnou pokutu a jeste je zavrel svine a nej vic toho maleho trpaslika jestli tam jeste pracuje

nemec111 ( 8. října 2013 18:45 )

Když nevíte podrobnosti tak nikoho nesudte jestli jednal správně nebo ne. To byl nejčestnější člověk jakého sem znal!!!! A pokud by jste věděli to pozadí tak by jste mluvily uplně jinak!!!!!!

japos22 ( 8. října 2013 17:12 )

Nejde o odsudek - nebojoval, jen ustupoval až nebylo kam a sáhl si na život

nemec111 ( 8. října 2013 12:35 )

Až o tom něco budeš vědět tak někoho nmůžeš soudit!!!

maryfox ( 8. října 2013 11:29 )

Pokud byl nevinen, jak mohl podepsat přiznání? Za svou pravdu člověk musí bojovat.Vzdal to moc lehce.

Zobrazit celou diskusi