Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nejmazanější černý pasažér: Do letadla bez letenky proniknul devítiletý kluk

Devítiletý Američan se dostal sám a bez letenky do letadla. (Ilustrační foto)
Devítiletý Američan se dostal sám a bez letenky do letadla. (Ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
7. října 2013
08:13

Bez letenky a bez doprovodu se dostal devítiletý chlapec přes bezpečnostní kontroly na letišti v Minneapolisu a poté i do letadla, ve kterém odletěl do Las Vegas. Černého pasažéra si všimly až letušky za letu.

Podle mluvčího letiště v Minneapolisu Patricka Hogana přešel chlapec ve čtvrtek přes bezpečnostní kontrolu, když předstíral, že patří k rodině, která procházela před ním. Při nástupu si počkal na okamžik, kdy se členka pozemního personálu plně věnovala jinému pasažérovi, a proklouzl do letadla společnosti Delta do Las Vegas.

Teprve asi v polovině letu začala být letuškám chlapcova přítomnost podezřelá, protože nebyl na seznamu nezletilých cestujících bez doprovodu. Informovaly policii v Las Vegas, která se černého pasažéra ujala, informovala jeho rodinu a poslala ho zpátky do Minneapolisu.

Podle místního tisku jeden z rodinných příslušníků uvedl, že chlapec utekl z domova a byl viděn naposledy ve čtvrtek krátce před odjezdem na letiště. "Příběh má dobrý konec, ale samozřejmě nás především znepokojuje, jak se to dítě mohlo dostat přes bezpečnostní kontrolu a pak do letadla," řekl Hogan.

olguska ( 7. října 2013 13:46 )

 kluk se asi ve světě neztratí, to zas budou mít zaměstnanci v práci průser, no hlavně že nebyl podplacený Al kaidou

Zobrazit celou diskusi